Draxler: Matovičovi ste poslali na účet 10 miliónov. Ďakuje vám!
04 | 01 | 2021 I Petra Demková
Juraj Draxler označil OĽaNO za firmu a jej jediný majiteľ má byť Igor Matovič. Táto firma práve dostala na  účet 9,6 milióna eur z našich daní, napísal bývalý minister školstva.

V minulosti sa viacerí poslanci OĽaNO otvorene sťažovali, že nikto z nich nemal možnosť zapájať sa do rozhodovania o používaní štátneho príspevku. Hospodárenie OĽaNO je pre poslancov vždy absolútne tabu.

Vnímať Sulíka ako rozumné riešenie, je podľa Draxlera cestou demontáže štátu
"Viete, čo je jedným zo znakov, že sme na tom politicky veľmi zle? Že ľudia začínajú ako rozumné riešenie vnímať Richarda Sulíka", zamýšľa sa vo svojom statuse na Facebooku Juraj Draxler. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Juraj Draxler znova poukázal na tento fakt a pripomenul, že v priebehu uplynulých dní dostali politické strany zo štátneho rozpočtu finančné príspevky na činnosť. „Matovičova firma OĽaNO, ktorej je jediným vlastníkom, práve dostala na účet 9,6 milióna eur ako príspevok na fungovanie. Zo štátneho rozpočtu, teda z našich daní. Do konca volebného obdobia má nárok ešte na ďalších 10 miliónov,“ upozornil.

Draxler vysvetľuje pôvod existencie štátneho príspevku. Peniaze zo štátneho rozpočtu boli vždy myslené ako príspevok na činnosť strán - na udržiavanie štruktúr, každá demokratická strana ich má, či na osvetovú činnosť. "Plus na volebnú kampaň, ale to je zákonom prísne obmedzená čiastka, čiže logicky v prípade OĽaNO by väčšina peňazí mala ísť na tie ostatné veci, ktoré ale OĽaNO nerobí," píše.

Bývalý minister prirovnáva premiérovu stranu k zvyšku Matovičovho života, ktorý mal stráviť podvádzaním, kde sa dá: na štúdiu, na diplomovke aj na podnikaní. "A potom sa vrhol na to najlukratívnejšie, na politiku. Zatiaľ sa mu to oplatilo. Aj keby hneď zajtra prestal byť premiérom, má na politike zarobené toľko, že do konca života nemusí nič robiť. A stálo ho to minimum úsilia, trochu šaškovania pred kamerami. Igor je hlavička,“ dodal Draxler.

„Všetko je dohodnuté, Matovič v januári odíde a nahradí ho Naď!“ šokuje Juraj Draxler
Bude rekonštrukcia vlády, alebo dokonca predčasné voľby? Dve otázky, ktoré v súčasnosti rezonujú Slovenskom aj v dôsledku dopadov koronakrízy, protestom nespokojných obyvateľov či hádkam medzi Matovičom a Sulíkom. Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.