Slovenskí generáli vyzývajú na dôsledné vyšetrenie Lučanského smrti
04 | 01 | 2021 I TASR
Klub generálov SR vyzýva generálneho prokurátora a znalcov z odboru súdneho lekárstva na dôsledné vyšetrenie udalostí, ku ktorým došlo po uväznení Milana Lučanského. S výsledkami majú oboznámiť verejnosť, uviedol tajomník klubu Tibor Gaplovský.

Udalosti, ku ktorým došlo vo väznici v Prešove a viedli k smrti bývalého policajného prezidenta, podľa generálov vyvolali množstvo otáznikov a vyžadujú si dôsledné vyšetrenie bez ohľadu na to, či boli podozrenia voči generálovi Lučanskému dôvodné. "Vec nemožno považovať za uzavretú tým, že politickú zodpovednosť prevzal generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže, náš kolega generál Milan Ivan," píše sa vo vyhlásení.

Klub pripomenul, že mnohí z jeho členov, ale aj viacerí prokurátori a policajti, koaliční aj opoziční politici hodnotili úsilie Milana Lučanského v boji proti organizovanému zločinu vysoko pozitívne. Prispel  k odhaleniu a usvedčeniu nemalého počtu páchateľov závažných zločinov. "Poznali sme ho ako priameho človeka a odhodlaného bojovníka proti zločinu. Veľmi nás preto prekvapilo jeho stíhanie, zatknutie a vzatie do väzby," dodali generáli.