„Všetko je dohodnuté, Matovič v januári odíde a nahradí ho Naď!“ šokuje Juraj Draxler
20 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bude rekonštrukcia vlády, alebo dokonca predčasné voľby? Dve otázky, ktoré v súčasnosti rezonujú Slovenskom aj v dôsledku dopadov koronakrízy, protestom nespokojných obyvateľov či hádkam medzi Matovičom a Sulíkom.


Vlády Igora Matoviča a vecí, ktoré sa okolo neho dejú, má zrejme dosť aj Juraj Draxler, exminister školstva za vlády Roberta Fica v rokoch 2014 až 2016, ktorý zverejnil vo svojom statuse na sociálnej sieti video apelujúcom na ľudí, aby sa nenechali oklamať tým, čo sa deje okolo nich.
Máme dvoch ústavných činiteľov, ktorí sú pohodlne vydierateľní

Draxler v ňom hneď na úvod upozorňuje, že v pozadí súčasnej vlády sa niečo deje. „Ak ste si po Matovičovom psychickom rozpade v priamom prenose hovorili, že vybuchla riadna mediálna búrka, môžem vás uistiť, že to nie je nič oproti tomu, čo sa tu dialo v pozadí. Strávil niekoľko hodín prevažne s ľuďmi z podnikateľského prostredia, ktorí pre zmenu komunikovali s ľuďmi z okolia vládnej koalície. Tí ich uisťovali, áno, včerajšok je veľmi zlý, ale nebojte sa, všetko je dohodnuté, on najneskôr v januári odíde, nahradí ho Jaro Naď, doplní sa to malou rekonštrukciou vlády a všetko sa začne opäť dostávať pod kontrolu,“ šokuje exminister informáciami, ktoré naznačujú, že sa Matovič chystá opustiť svoj premiérsky post.

V ďalšej časti videa Juraj Draxler hovorí, že bude treba jasne vyšetriť a vysvetliť, ako je vôbec možné, že sme sa dostali do tejto situácie, a že tu máme dvoch ústavných činiteľov, ktorí sa na svoje posty dostali z väčšej časti preto, že sú pohodlne vydierateľní. „Jeden pre svoje dlhodobé psychické problémy, druhý pre svoju mafiánsku minulosť a sexuálne deviácie,“ vysvetľuje bývalý minister školstva, podľa ktorého jednému pomáhali na vrchol kliky, ktoré sa tu vytvorili okolo formálnych kresťanských združení, kde sa ale pohybuje niekoľko vplyvových osôb s transatlantickými dimenziami, a druhému zase štruktúry, ktoré sa tu vytvárali pod rúškom zdieľania spravodajských informácií a spoločného boja proti údajným hrozbám z východu.



Škandál. Exminister školstva Draxler vynadal diskutujúcej, že je tupá krava
Vždy decentne a slušne vystupujúcemu bývalému ministrovi školstva, Jurajovi Draxlerovi praskli nervy a svojich fanúšikov na sociálnej sieti poriadne prekvapil. Diskutujúcej verejne adresoval slová hodné „štamgasta“ 4. cenovej. Po chvíli sa spamätal... Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Petra Demková

Súčasná situácia sa rekonštrukciou vlády a preskupením síl nevyrieši

Podľa Draxlera sa o tom v kuloároch veľa hovorí a aj veľa vie, ale bude treba vytvoriť tlak, aby tí ľudia, ktorí sa na týchto veciach podieľali začali, ľudovo povedané, spievať. „Nikto nesmie mať predstavu, že sa táto situácia vyrieši rekonštrukciou vlády a prípadným preskupením síl v parlamente. Jasne musíme smerovať k predčasným voľbám na budúci rok. Maximálne je možné, že ich na krátky čas doplní úradnícka vláda, ale to je všetko,“ predpovedá vizionársky. Treba ale vraj začať hovoriť aj o programe. „O tom, čo chceme ako spoločnosť vybudovať rok, dva, tri či štyri roky po voľbách. O tom, aké hodnoty ako spoločnosť chceme vyznávať, a aké hodnoty by pre nás mali byť posvätné,“ vysvetľuje ďalej Draxler.

„Dosť bolo naháňania voličov na peknú tvár, na video z Francúzska, na stiahnuté gaťky, na odvodový bonus a podobné nezmysly, nad ktorými sa síce odborníci usmievajú, ale ktoré médiá stále podporujú, a ktoré stále majú aj príslušný politický marketingový výtlak,“ burcuje v závere Ficov exminister školstva, podľa ktorého bude nasledujúci rok nielen napínavý, ale aj náročný a je potrebné spraviť všetko pre to, aby sme si na jeho konci mohli spoločne poblahoželať a skonštatovať, že sa Slovensko konečne dostáva na správnu cestu.

Petíciu za odstúpenie Matoviča podpísalo už vyše 55 tisíc ľudí. Zlomí mu to krk?
Autorom petície je bývalý minister školstva, Juraj Draxler. Ten prisľúbil, že ak sa pod petíciu podpíše dostatočné množstvo ľudí, bude organizovať aj zber podpisov v uliciach a podnikne reálne kroky pre zmenu vlády na Slovensku. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Petra Demková