Pápež František: Potrebujeme vakcínu aj pre naše srdcia
02 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Pápež František v piatok uviedol, že ľudstvo potrebuje spolu s vakcínou proti koronavírusu aj vakcínu pre „srdce“, informuje portál Breitbart.


Pri novoročnej svätej omši, keď katolíci slávia Svetový deň mieru a ctia si Pannu Máriu ako „Matku Božiu“, pápež poukázal na Máriin príklad zachovania „všetkých týchto vecí vo svojom srdci“ ako dôležité posolstvo pre kresťanov.

Dobrota „pochádza zo srdca“, uviedol pápež v homílii, ktorú prečítal vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin. "Aké dôležité je udržiavať naše srdce čisté, kultivovať náš vnútorný život a vytrvať v modlitbe! Aké dôležité je vychovávať svoje srdce k starostlivosti, k starostlivosti o osoby a veci okolo nás,“ pokračoval. "Všetko sa začína týmto: od váženia si iných, sveta a stvorenia."

„Tento rok, hoci dúfame v nové začiatky a nové spôsoby liečenia, nezabúdajme na starostlivosť. Spolu s vakcínou pre naše telo potrebujeme vakcínu pre naše srdce. A touto vakcínou je starostlivosť,“ uviedol. "Bude to dobrý rok, ak sa budeme starať o ostatných, ako to robí Panna Mária s nami," dodal pontifik.

Stovky Izraelčanov sa nakazili Covid-19 hneď po zaočkovaní
Viac ako dvesto izraelským občanom diagnostikovali koronavírus iba deň potom, čo boli očkovaní vakcínou Pfizer/BioNTech, informuje portál Russia Today. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Pápež často hovoril o koronavírusoch a možných nápravných opatreniach a trval na tom, aby boli všetky vakcíny dostupné pre všetkých, aby sa zabránilo „očkovaciemu nacionalizmu“.

Vo svojom výročnom posolstve na Štedrý deň vo Vatikáne pápež opäť vyzval svetových vodcov, aby vakcíny sprístupnili všetkým - najmä tým najpotrebnejším. "Na Vianoce slávime Kristovo svetlo, ktoré prichádza na svet, a on prichádza pre všetkých, nielen pre niektorých," uviedol František.

"Dnes, v tejto dobe temnoty a neistoty spôsobenej pandémiou, sa objavujú rôzne svetlá nádeje, napríklad objav vakcín," uviedol. "Ale aby tieto svetlá mohli osvetľovať a prinášať svetlo do celého sveta, musia byť dostupné pre všetkých."

Nemecké médiá: Slovenská vláda pritvrdzuje v boji proti pandémii
Od nového roka začali na Slovensku platiť tvrdšie protikoronové opatrenia a sprísňujú sa aj podmienky zákazu vychádzania, informuje nemecký portál deutschlandfunk.de. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Pápež František vyzval svetových vodcov, farmaceutické spoločnosti a medzinárodné organizácie, aby „podporovali spoluprácu a nie konkurenciu“ pri zaručení rozsiahlej dostupnosti vakcín proti koronavírusu, „najmä pre najzraniteľnejšie a najpotrebnejšie zo všetkých regiónov planéty“.

V decembri Vatikán oznámil, že pápež František dostane v januári vakcínu proti koronavírusom Pfizer, ktorá bude sprístupnená aj pre 800 obyvateľov a takmer 3 000 pracovníkov malého mestského štátu. "Očkovanie umožní pápežovi v marci bezpečne vycestovať do Iraku," poznamenala šéfka vatikánskeho zdravotníckeho oddelenia Andrea Arcangeli.

Covid-19 sa bez príznakov nešíri, zistili čínski vedci na vzorke 10 miliónov ľudí
02 | 01 | 2021 | editor01hd