Zahraničné médiá: škandál v slovenskej väznici
31 | 12 | 2020 I Ingrid Vrabcová

Slovenskom, členskou krajinou EÚ, momentálne otriasa väzenský škandál. Riaditeľ slovenského Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan v stredu oznámil svoju rezignáciu. Priznal, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu, píše nemecký portál der-farang.com.


Portál upozorňuje, že vo vyšetrovacej väzbe sa momentálne nachádza aj predchodca Lučanského vo funkcii šéfa slovenskej polície Tibor Gašpar. Podľa medializovaných správ tiež čelí obvineniu z korupcie. 58-ročný Gašpar podal sťažnosť voči väzobnému stíhaniu, dodáva v súvislosti so škandálom na Slovensku nemecký portál der-farang.com.


Vyšetrovatelia vnútornej kontroly ministerstva vnútra majú teraz zistiť, či nedošlo k porušeniu povinností pri monitorovaní väzobne stíhaného Lučanského. Podľa portálu 24-hodinové sledovanie videokamerami vo väzenskej cele nie je právne prípustné.


51-ročný Lučanský bol vo väzbe v Prešove, na východe Slovenska, pre podozrenie z korupcie. Podľa portálu Milan Ivan informoval, že bývalý policajný prezident bol v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeho stav bol kritický, uviedol portál.