Matovič sa snaží prúser s generálom Lučanským zľahčovať falošným súcitom
30 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Premiér Igor Matovič sa dnes na svojej sociálnej sieti napokon predsa len vyjadril na margo prípadu samovraždy generála Milana Lučanského. Ten sa ocitol vo väzbe na základe neprevereného svedectva kajúcnika, ktorý za túto výpoveď dostal možnosť behať po slobode.


Premiér vo svojom statuse napáda všetkých kritikov, ktorí sú pobúrení z aktuálnej situácie okolo samovraždy generála Lučanského. Obviňuje ich slovami, že robia z tejto tragédie politickú tému. Súčasne s tým deklaruje, že on sám sa tekéhoto konania štíti a nikdy by sa k nemu neznížil.



Hlavný denník však našiel medzi Matovičovými statusmi aj jeden starší, ktorý Igor Matovič zverejnil včase tragického úmrtia niekdajšieho predsedu Národnej rady SR, Pavla Pašku. Vtedy opozičný poslanec Matovič doslova "tancoval" na jeho hrobe.



Dnes je však situácia iná a premiér musí niesť politickú zodpovednosť za aktuálnu situáciu v štáte. Jeho vyjadrenia sa však odrazu výrazne líšia a rovnako je to aj s jeho  prístupom k jednotlivým tragickým udalostiam, čo v jeho podaní vyznieva mimoriadne falošne. Matovič sa už neštíti tajiť snahu čo najrýchlejšie pozametať tento "mega prúser" pod koberec a namiesto vyvodenia zodpovednosti sa snaží vyvolávať súcit s aktuálnou tragédiou, ktorá dnes otriasla celým Slovenskom.

Prípad Lučanský: aj Chmelár žiada rezignáciu ministerky spravodlivosti
29 | 12 | 2020 | sefredaktor