Prípad Lučanský: aj Chmelár žiada rezignáciu ministerky spravodlivosti
29 | 12 | 2020 I sefredaktor
"Situácia si vyžaduje okamžitú rezignáciu ministerky spravodlivosti, šéfa väzenskej stráže, riaditeľa príslušnej väznice a kompletne všetkých dozorcov, ktorí mali v tom čase službu a ktorí  mali (generála Lučanského) po predchádzajúcej skúsenosti strážiť ako oko v hlave (ospravedlňujem sa za dodatočne si uvedomený dvojzmysel)," napísal na margo samovraždy policajného exprezidenta publicista Eduard Chmelár.

"Je to základná podmienka vytvorenia akej-takej dôvery v právny štát, ktorý v prípade väzňa, ktorý mal byť monitorovaný 24/7, trestuhodne zlyhal," konštatuje publicista a upozorňuje, že tragédia sa stala v ten istý deň, ako generálny prokurátor Maroš Žilinka na tlačovej konferencii potvrdil, že policajného exprezidenta vo väzbe nezranila iná osoba, ani sa nepokúsil o samovraždu, sa Milan Lučanský naozaj obesil. "Šok a hrôzu vystriedajú dôležité otázky, ale čo je horšie - roztrhne sa vrece s konšpiráciami, ktoré sa nebudú dať zastaviť, pretože teraz je už možné všetko," konštatuje Chmelár.

"Je príliš veľa ľudí, ktorí mali záujem na tom, aby Lučanský neprehovoril. Preto by sme dnes mali vážiť slová, ale zároveň nekompromisne trvať na dôkladnom nezávislom vyšetrení tohto podozrivého prípadu," zdôraznil publicista.