Matovič skončil karanténu. Ak mu dáte lajk, presvedčí na očkovanie ženu a mamu
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Slovami Karanténa finito dnes predseda vlády Igor Matovič na facebooku oznámil, že mu v noci skončila 10-dňová domáca izolácia, keďže bol prednedávnom pozitívne testovaný na COVID-19. Ešte predtým vyslovil ľútosť, že mnohí ľudia jeho chorobu spochybňovali s tým, že si ju vymyslel, aby nemusel podstúpiť očkovanie. Rozhodol sa preto prostredníctvom statusu vyhlásiť na facebooku anketu. Ak dostanem dosť lajkov, presvedčím na očkovanie svoju mamu a manželku," napísal. 




"Dík, že ste boli so mnou a nenechali ste ma tu samého. Ale najväčšie ďakujem patrí mojim trom žienkam, ktoré sa tu o mňa celý čas starali. Tie desiatky klopklop na dvere, a za nimi položené niečo fajn pod zub. Štedrovečerná večera či rozbaľovanie darčekov cez videohovor, koncert na želanie, rozhovory cez dvere a podobné karanténne zážitky zostanú nezabudnuteľné," rozlúčil sa v statuse s karanténou premiér.




Pár hodín pred tým však v inom statuse napísal že ho vraj mnohí za stanu zaočkovať čo najviac ľudí na Slovensku priam nenávidia.  "A ja, priznávam, som vás považoval zase za bláznov. A je mi to ľúto, lebo to vo výraznej väčšine určite neplatí. Áno, bláznami, a korunovanými sú tí, ktorí šíria bludy o nanočipoch vo vakcíne a podobne. Ostatní však máte len praobyčajnú ľudskú obavu o svoje zdravie a zdravie svojich blízkych ... a pre to by sme mali mať všetci určite pochopenie."





Premiéra, podľa vlastných slov mrzí, keď ľudia kade-tade vypisujú, že si svoje ochorenie na Covid úmyselne vymyslel, len aby sa na poslednú možnú chvíľu vyhol očkovaniu. "Úprimne? Doslova som sa tešil, že budem môcť ísť príkladom a zaočkujem sa medzi prvými ... a chcel som to urobiť len a len preto, aby som vám, ktorí pochybujete, dokázal, že sa vakcíny nebojím a nemuseli by ste sa ani vy," píše Matovič.




"Na sever ani jedna vakcína. Že by nás politici prišli vystriedať?" pýta sa primár
Cez víkend sa začalo na Slovensku očkovať. Otestovaní boli hlavne politici a zdravotníci. Niektorým lekárom, hlavne na sever Slovenska, sa však nepáči, ako boli vakcíny v rámci štátu rozdelené. Primár Rastislav Johanes z Dolnokubínskej nemocnice na... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek


Pozitivitu si vraj nevymyslel. "Na začiatok, si uvedomujem, potrebujete vidieť dôkaz, že vakcíny sa sám nebojím. Lenže, sám vám ho teraz ponúknuť neviem, keďže pravidlá zakazujú sa očkovať do 90 dní po prekonaní Covidu. Viem si však predstaviť iný dôkaz, aby ste verili, že chcem hrať s vami fér - miesto mňa by som poprosil, aby podstúpili očkovanie dve ženy môjho života - moju mamu a moju manželku Pavlínku.




Ale, ak by to potom opäť malo byť o komentároch ako “pichli im tam vodu” a podobné múdrosti, robiť sa mi to nechce a minulo by sa to účinku. Preto, ak považujete za správne, aby miesto mňa dôkaz dôvery vo vakcínu vykonali dve ženy môjho života, ktorým by som určite ublížiť nechcel ... dajte lajk či srdiečko," vyzval ľudí premiér.




Manželku a mamu vraj však bude prehovárať len vtedy, ak lajkov a srdiečok bude aspoň 10 tisíc. "Inak to považujem za váš súhlas, že stačí, aby som ja išiel na očkovanie až po 90 dňoch, t.j. koncom marca," povedal.




Matovič status uverejnil asi o desiatej večer. Po dvanástich hodinách (pondelok 11.00 h), mal už lajkov a srdiečok cca. 5,5-tísíc. Zdá sa teda, že mamu a manželku bude premiér musieť presvedčiť, ak chce slovo dodržať.


Poslanec Smeru vyzýva ľudí, aby sa dali očkovať. Ide proti Ficovi
Poslanec strany SMER-SD Vladimír Baláž, ktorý je zároveň lekárom a prednostom II. Urologickej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity, nesúhlasí so svojim straníckym šéfom, ktorý nevynechá jedinú príležitosť, aby spochybnil očkovanie. Baláž,... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek