"Na sever ani jedna vakcína. Že by nás politici prišli vystriedať?" pýta sa primár
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Cez víkend sa začalo na Slovensku očkovať. Otestovaní boli hlavne politici a zdravotníci. Niektorým lekárom, hlavne na sever Slovenska, sa však nepáči, ako boli vakcíny v rámci štátu rozdelené. Primár Rastislav Johanes z Dolnokubínskej nemocnice na facebooku kritizuje, že do najviac postihnutého žilinského kraja neprišla ani jedna. 


"Drahí priatelia, takto v službe v nemocnici si rozmýšľam o tom, že pol vlády, parlamentu a prezidentka sa dali ostentatívne za asistencie médií zaočkovať, ale do žilinského kraja, ktorý mal najviac nakazených v novembri a aj doplnkové testovanie, pre zdravotníkov sa nedostala ani jedna vakcína..... Ani do fakultnej, ani univerzitnej, ani vojenskej, nieto ešte do našich VUC-kových nemocníc.... Že by nás ti politici prišli vystriedať?" napísal Johanes.

Pod jeho statusom sa rozbehla živá diskusia. Pavol napísal, že všetky štyri pilotné nemocnice sú situované na juhu Slovenska. Sever ostal jednoznačne odstrčený na vedľajšiu koľaj.

"V každom kraji mohla byť vakcína uskladnená v jednom zariadení a prednostne sa mali otestovať zdravotníci pracujúci v prvej línii v kovidových oddeleniach. A čo sa týka politikov, tak mal byť taktiež vybratý obmedzený počet, kým nepríde v januári druhá várka vakcín. Dovolím si tvrdiť, že dnes už máme minimálne 200 - 300 rôznych šuflikantov zo všetkých možných úradov zabukovaných do troch dní očkovania v tých štyroch vybratých nemocniciach. To ešte bude veľká hanba a humbuk," napísal Pavol.

Fico: Odporúčame poslancom, aby sa divadla o predĺžení núdzového stavu nezúčastnili
Strana SMER-SD vydala v súvislosti so zajtrajším hlasovaním parlamentu o predĺžení núdzového stavu oficiálne stanovisko. Predseda Robert Fico verejnosť informuje, že svojim poslancom odporučia využiť inštitút obštrukcie a hlasovania sa nezúčastniť.... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Michal Filek