Poslanec Smeru vyzýva ľudí, aby sa dali očkovať. Ide proti Ficovi
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Poslanec strany SMER-SD Vladimír Baláž, ktorý je zároveň lekárom a prednostom II. Urologickej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity, nesúhlasí so svojim straníckym šéfom, ktorý nevynechá jedinú príležitosť, aby spochybnil očkovanie. Baláž, naopak, verejnosť vyzýva, aby sa očkovania nebáli. Informáciu priniesli aktuality.sk. 



„Chcel by som povzbudiť všetkých lekárov, zdravotníkov, pacientov, ale aj celú verejnosť, aby sa nebáli a dali sa zaočkovať," cituje Fakultná nemocnica s poliklinou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na sociálnej sieti slová poslanca Smeru-SD tesne potom, ako sa nechal zaočkovať.




Zdravotníci sa, podľa Baláža, potrebujú čo najrýchlejšie dostať do normálnych koľají, aby mohli poskytovať obvyklú zdravotnú starostlivosť, čo teraz nejde. Uviedli to aktuality.sk. „Očkovanie je cesta, ktorá nás cez toto obdobie môže previesť," dodáva Baláž.


Koalícii hrozí, že predlženie núdzového stavu nestihne v parlamente schváliť
V utorok o polnoci končí na Slovensku núdzový stav. Pre ďalšie predĺženie potrebuje mať vláda parlamentom schválené zmeny dvoch ústavných zákonov. Pre zmeny je teda potrebná ústavná väčšina, 90 poslancov. Niekoľko hodín pred začiatkom plánovanej... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Petra Demková


Význam očkovania obhajuje aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, ktorý v posledný prezidentských voľbách kandidoval za prezidenta a bol nominantom strany SMER.

Pre Aktuality povedal, že očkovanie je v tejto situácii najzodpovednejším krokom. „Som o tom presvedčený ako otec troch detí, ako syn 83-ročnej mamy, ako švagor rodiny, ktorá momentálne prechádza cez veľmi zložitú covidovú infekciu. Viem, ako to zasiahlo do mnohých rodín, mnohí stratili svojich najmilších."

Robert Fico to vidí úplne inak. „Predseda Smeru-SD vôbec nemá chuť dať sa zaočkovať a ‚pchať‘ do seba chémiu, na ktorej zarábajú len a len farmaceutické spoločnosti, keďže za takmer každou pandémiou treba hľadať práve farmaceutické spoločnosti,“ vyhlásil ešte pred niekoľkými mesiacmi hovorca strany Ján Mažgút pre portál tvnoviny.sk.

Svoju rétoriku Fico nezmenil ani dnes. Výrobcu vakcín nazval chlebodarcom médií a ľudia vraj nemajú dostatok informácií, aby sa rozhodli, či sa dať, alebo nedať zaočkovať, uzavrel portál aktuality.sk.

 

Bývalý poslanec Marček vyzýva na pondelkový protest pred parlamentom
Peter Marček, bývalý poslanec Národnej rady, chce zabrániť ústavným zmenám, ktoré má v pondelok na mimoriadnej schôdzi schváliť parlament. Na pondelok zvoláva preto pred NR SR o 13 hodine občanov na stretnutie s poslancami koalície, ktorí chcú... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Petra Demková