Hlas je stále najsilnejší, druhý je Sulík a až tretí Matovič
28 | 12 | 2020 I Michal Filek

Aj ďalší prieskum potvrdil, že Pellegriniho strana HLAS je v súčasnosti jasným lídrom volebných preferencií Slovákov. Volilo by ho takmer 23% opýtaných. Jasné je aj to, že Sulíkovci predbehli Matovičovcov na druhom mieste. 


Ak by sa voľby konali v týchto dňoch, zvíťazilo by v nich politické zoskupenie Petra Pellegriniho Hlas-SD, za ktorým by nasledovala strana SaS. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis, ktorá ho realizovala pre spravodajskú agentúru SITA. Všimli si topky.sk.

Prieskum Polis realizoval v dňoch 19. až 22. decembra na vzorke 1088 respondentov. Hlas by volilo 22,9 percenta respondentov. Druhá SaS by získala 15,5 % hlasov. Dnes najsilnejšie vládne OĽaNO premiéra Igora Matoviča sa prepadlo na súčasných 13,4% a je tretie.




"Za ním nasledujú kotlebovci z ĽSNS so ziskom rovných 8 percent. Ďalej pokračuje výkonom Smeru-SD s 7,8 percenta podporovateľov, Sme rodina 6,1 percenta respondentov a Progresívne Slovensko s rovnými šiestimi percentami," informujú topky.sk.

„Matovič je dnes rovnako konfliktný ako bol predtým,“ tvrdí politológ Baboš
Igora Matoviča mnohí predchádzajúci politici, ale aj parlamentní poslanci, za jeho správanie častovali prívlastkom politický šašo. Teraz vládne on sám a opozícia na neho má rovnaký, ba ešte horší, prívlastok. Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Do parlamentu by sa dostali aj Maďari z SMK s 5,3%, zatiaľ čo KDH by to uniklo len veľmi tesne, keď by ich volilo 4,9%.

"Pre vládnu stranu Za ľudí to stále nevyzerá dobre, keďže so ziskom 3,9 percenta len ťažko môžu pomýšľať na účasť v parlamente. Dobrá voľba by získala 2,3 percenta, Vlasť tiež 2,3 percenta, SNS 1,1 percenta a Most Híd 0,5 percent," uzavreli topky.

Do počtu mandátov v NR SR by sa to premietlo nasledovne: HLAS - 40, SaS - 27, OĽaNO 24, ĽSNS a SMER - 14, Sme rodina a PS - 11 a SMK - 9.

V súvislosti s mimoriadnou schôdzou a výnimkou hlavného hygienika SR pre účasť poslancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 hovorí predseda najsilnejšej strany HLAS o papalášizme. "Nesúhlasíme s predlžovaním núdzového stavu, vláda mala za 90 dní dostatok času, aby zaviedla opatrenia proti koronavírusu. A mala aj dostatok času na to, aby o nich ľudí presvedčila a ukázala, že ide príkladom v ich dodržiavaní. A nie v papalášskom obchádzaní pravidiel, ktorého sme dennodenne svedkami," uviedol expremiér Peter Pellegrini.

Pellegriniho navyše mrzí, že papalášizmus vlády podporuje aj hlavný hygienik. "Ján Mikas už svojimi krokmi prekročil čiaru, ktorá delí odborníkov od politikov. A mal by zvážiť svoj odchod z funkcie, ktorá má a musí byť výlučne odborná," zdôraznil.

Bittó Cigániková: Rok 2020 bol skúpy na pozitívne zmeny v zdravotníctve
Rok 2020 bol skúpy na pozitívne zmeny v zdravotníctve. Pre TASR to v bilancii uviedla predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS). Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | tasr