Baranek: „Poslať očkovať mamu a ženu až po istom počte lajkov je cynické a zbabelé!“
28 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dnešnú účasť covid pozitívnych poslancov na hlasovaní parlamentu si všimli mnohí, medzi nimi aj politológ Ján Baranek. A veru na našich nezodpovedných poslancoch, a nielen na nich, nenechal nitku suchú.


Je hlasovanie v Národnej rade nad zdravie ľudí? Tak túto otázku si dnes položili mnohí, ktorí sledovali dianie v našom zákonodarnom zbore, kam tentokrát mohli prísť aj poslanci v karanténe či s pozitívnym testom na COVID-19. Zareagoval na to vo svojom statuse na sociálnej sieti aj politológ Ján Baranek.
Mená tých 150 hrdinov, ktorí nasadili svoje životy budú vytesané do žuly

„Už naozaj neviem, ako je to s tým Covidom. Nakoľko je teda nebezpečný. Lebo – je až tak nebezpečný, že poslanci sa musia zísť medzi sviatkami na schôdzu NR SR, aby prijali ústavné zákony, ktoré nás majú de facto chrániť pred hnusobou. Teda Covidom,“ kladie hneď v úvode rečnícku otázku Baranek a zároveň dodáva, že v toho by mi vyplývalo, že naozaj ide o ochorenie závažné. „Ale – do pléna národnej rady môžu prísť, aby bol dostatok hlasov na prijatie zákonov proti hnusobe, tak do pléna národnej rady môžu prísť aj poslanci hnusobou nakazení!!! A toto mi už hlava neberie,“ pridáva politológ, ktorý píše, že videl video ako spoluobčania zmlátili spoluobčana za to, že bol bez rúška! „Je to pochopiteľné. Bez rúška to bol určite zdroj vysoko rizikovej hnusoby a ako hovorí náš pán premiér, určite by mal na svedomí stovky až tisíce mŕtvych! Ešte dobre, že mu dali po papuli. Teda spoluobčanovi samozrejme, nie... ani to nenapíšem radšej komu,“ pokračuje v statuse Baranek.

No, ale čo mu to vlastne nejde do hlavy? „Na jednej strane je hnusoba tak nebezpečná, že sa musia rýchlo prijať nejaké tie zákony. Na druhej strane – nie je až tak nebezpečná, že sa 150 poslancov, vrátane hnusobou nakazených môže stretnúť v jednej miestnosti?“ pýta sa nechápavo s tým, že sa síce prijali nejaké opatrenia, ale aj tak. „Nie je toto už trestný čin? Nešíri sa tu náhodou nebezpečná choroba? Alebo ju šíri iba spoluobčan na ulici bez rúška?“ tne už do živého Baranek. „Mená tých 150, alebo koľko ich vlastne bude, hrdinov, totiž budú vytesané do žuly! Hrdinov, ktorí nasadili vlastné životy, išli do jednej miestnosti s nakazenými, aby prijali zákony, ktoré nás pred hnusobou ochránia a zachránia!“ pokúša sa vzápätí o istý druh sarkazmu politológ.

Baránek: Vládnu sexuálni devianti, mafiánski štartéri a plagiátori
Známy politický analytik Ján Baránek sa na sociálnej sieti pustil do vlády, koalície, médií a dokonca naložil aj voličom. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020

V Národnej rade je banda arogantných maniakov, mysliacich si, že sú nadľudia

Podľa Baraneka je ich obeta je o to väčšia, že nenasadili iba vlastné životy, ale, ako by povedal aj pán premiér, aj životy tých, s ktorými sa po odchode z tejto liahne hnusoby stretnú, a z ktorých stovky až tisíce, ako správne vraví pán premiér zahynú. „Kvôli nám... Je to skrátka vyššia forma obety. S tou má pán premiér nakoniec tiež skúsenosti. Aj ten neobetuje na oltár boja s hnusobou totiž len svoje meno. Urobil iba to, čo snáď nájdete iba v Starom zákone. Obetuje svojich rodinných príslušníkov. Mamu a manželku. Teda obetuje. Pošle ich na očkovanie, keď dostane neviem koľko lajkov a srdiečok,“ poukazuje politológ na dnešný status premiéra. „Ako uznáte, porovnanie so Starým zákonom kríva. Keď napríklad išiel Abrahám obetovať syna Izáka, nečakal na lajky. Nebol totiž Facebook,“ smeje sa nad Matovičovým nápadom Baranek, ktorý čakáva, že podobný postup odporučí premiér aj obyvateľstvu.

„Každý, kto sa pôjde očkovať, nech preukáže niekoľko tisíc lajkov a srdiečok. Lepšie povedané, každý hrdina, ktorý pošle očkovať svoju rodinu. Priatelia, som nadšený a hrdý. Tisnú sa mi do očí slzy. Tak obetavých poslancov a premiéra skrátka v šírom svete nenájdete,“ končí hlavnú časť svojho statusu Baranek a vzápätí vysvetľuje: „Keďže svet je plný idiotov, nie len v parlamente a vo vláde, tu je vysvetlivka k poznámke o NR SR: V NR SR sedí banda arogantných maniakov, ktorí si myslia, že im všetko zožerieme a že sú nadľudia. Takúto mieru arogancie, vyvyšovania sa nad občanov, ktorých majú zastupovať, som nezažil ani za socializmu. Naozaj nie. Mimochodom, nenájde sa už na Slovensku kanál, do ktorého sa schová hlavný hygienik, ktorý toto dopustil,“ hnevá sa politológ aj na Jána Mikasa.

Šokujúce slová politológa Baráneka: „Goebels bledne závisťou!“
Je horší COVID-19 alebo obyčajná chrípka? Tak táto otázka sa rieši medzi ľudom už od začiatku pandémie koronavírusu. Do diskusie sa teraz zapojil aj politológ Ján Baránek. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

To, čo spravil premiér v prípade svojej ženy a mamy, to spraví iba blázon

Po tom, ako poslanci porušili vlastné zákony, vyhlášky a natrepali sa do jednej miestnosti aj s nakazenými sa politológ pýta: „Aj ja si mám robiť „rodinné bubliny“. To naozaj?“ Na záver si Baranek neodpustil ani vysvetlenie svojej poznámky smerom k premiérovi. „Nechcel som to napísať, naozaj nie, ale už musím: Poslať očkovať mamu a ženu po tom, ako nazbiera dostatok lajkov a srdiečok je zbabelé, cynické, nevkusné, nehodné politika a toto môže urobiť iba blázon. Opakujem toto dokáže iba blázon. V pravom zmysle tohto slova.,“ končí politológ svoje zamyslenie sa na sociálnej sieti nad našimi zákonodarcami a premiérom.

„Slovensko musíme založiť odznovu.“, myslí si Ján Baránek
Analytik Ján Baránek sa pozastavil nad prípadom človeka, ktorý musí ísť do väzenia na niekoľko rokov za krádež klobás. Kradol totiž v čase núdzového stavu, píše na svojom Facebooku. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020