Profesor Jarčuška presadzuje očkovanie v Košiciach. Jeho mimovládku sponzoruje Pfizer
27 | 12 | 2020 I Michal Filek

Aj v  Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice (UNLP) sa dnes začalo očkovať proti ochoreniu Covid-19. Očkoval aj prednosta KICM a člen pandemickej komisie vlády profesor Pavol Jarčuška. Bloger Štefan Michalík na pravda.sk prišiel s informáciou, že Jarčuškovu neziskovú organizáciu sponzoruje firma Pfizer, ktorej vakcínu dnes sám očkuje. 


„Medzi prvými zaočkovanými boli infektológovia, ktorí svojej profesii zasvätili celý život. Tiež lekárka a zdravotná sestra z Kliniky infektológie a cestovnej medicíny (KICM), kde sa starajú o covid pacientov najdlhšie, od začiatku vypuknutia pandémie na jar tohto roka," informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. Informáciu priniesol kosice.korzar.sme.sk.

„Som rád, že som na pôde svojej nemocnice, v ktorej od promócie robím, mohol zaočkovať taký významných ľudí a podporiť projekt očkovania. Ak máme nejakým spôsobom zásadne bojovať s týmto ochorením, tak je optimálne, aby sme zaočkovali čo najviac ľudí," dodal Pavol Jarčuška.

Do UNLP dorazilo v sobotu 200 vakcín Comirnaty od spoločností Pfizer a BioNtech. Informoval kosice.korzar.sme.sk.

Chceme ísť príkladom, tvrdia zaočkovaní ministri
Prítomnosť politikov medzi prvými zaočkovanými proti ochoreniu COVID-19 nie je prejavom papalášizmu, ale snahou presvedčiť osobným príkladom o dôležitosti vakcinácie. Členovia Národnej rady SR a vlády SR to uviedli po tom, ako sa v ružinovskej... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | tasr


„Na úvodné očkovanie zamestnancov covid zón je to dostatočné, očakávame ďalšie vakcíny v krátkom čase, pravdepodobne už v utorok. Zatiaľ ide všetko podľa harmonogramu Ministerstva zdravotníctva SR,“ odpovedala Monika Krišková na otázku Korzára, ako vníma nemocnica, že do Košíc prišlo len 200 vakcín z celkovo 10-tisíc, ktoré dopravili na Slovensko.





Prvými zamestnancami, ktorí sa začnú očkovať, budú zdravotníci z infekčnej kliniky.

V tejto súvislosti sme vypátrali zaujímavú informáciu, ktorú na blogu denníka pravda.sk, priniesol bloger Štefan Michalík 20. decembra. "Podľa informácií novín Podtatranský kuriér z 20.novembra 2020 je práve prof. Pavol Jarčuška, ktorý pôsobí ako blízky spolupracovník premiéra Matoviča a presadzuje očkovanie aj pod hrozbou sankcií, riaditeľ mimovládky  Euromedpro, n.o, ktorú sponzoruje farmaceutická firma Pfizer, výrobca vakcín."

Belousovová: Prečo nemáme ruské vakcíny?
Anna Belousovová vo svojom statuse na facebooku kritizuje kroky Slovenskej republiky, ktorá neumožňuje svojim občanov vyberať si z viacerých druhov vakcín. Napríklad z ruských. Máme len tie, ktoré doslova nanucuje EÚ. Vyzerá to vraj ako bomba... Čítať ďalej
27 | 12 | 2020 | Michal Filek