Sýrska protivzdušná obrana odrazila „izraelský útok“
25 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Sýrska protivzdušná obrana odrazila „izraelský útok“ v blízkosti mesta Hamá, uviedli štátne médiá, informuje portál RT.


Útoky sa podľa sýrskej spravodajskej agentúry uskutočnili v skorých ranných hodinách Štedrého dňa. Útok sa údajne zameral na vojenské objekty neďaleko mesta Masyaf, ktoré sa nachádza asi 37 km západne od Hamy.



Na internete sa tiež objavili nepotvrdené zábery sýrskej protivzdušnej obrany v akcii.



Krátko po útokoch v Sýrii sa na sociálnych sieťach objavili aj videá, ktoré údajne zobrazujú izraelské bojové lietadlá letiace nízko nad Bejrútom. Aj keď IDF nepotvrdila piatkové útoky, izraelské operácie sa predtým uskutočňovali z libanonského vzdušného priestoru.



V stredu izraelský premiér Benjamin Netanjahu sľúbil "drvivo udrieť toho, kto sa nám snaží ublížiť," pričom zrejme odkazoval na Irán a Sýriu.

„Budeme aj naďalej bojovať proti pokusom Iránu a jeho splnomocnencov o zriadenie vojenských základní v Sýrii. V tejto otázke nebudeme robiť kompromisy,“ uviedol Netanjahu a zopakoval tak dlhoročné stanovisko Tel Avivu, že si vyhradzuje právo zasiahnuť „iránske ciele“ bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

Rusko ide vlastnou cestou a to Západ desí
Podľa ruského politológa Ruslana Ostaška vytvárajú americké a európske elity klamlivý svet nazývaný demokracia. V skutočnosti ale zaobchádzajú s ľuďmi ako s nesvojprávnym stádom. Uviedol Planet-today.ru. Čítať ďalej
25 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič