Rusko ide vlastnou cestou a to Západ desí
25 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Podľa ruského politológa Ruslana Ostaška vytvárajú americké a európske elity klamlivý svet nazývaný demokracia. V skutočnosti ale zaobchádzajú s ľuďmi ako s nesvojprávnym stádom. Uviedol Planet-today.ru.


Ruská federácia demonštruje celému svetu alternatívny spôsob rozvoja spoločnosti, čo je hlavným dôvodom strachu Západu z Ruska. Je o tom presvedčený politológ Ruslan Ostaško.


Jeden z redaktorov britského vydania časopisu Times pred časom uviedol, že Západ sa skutočne bojí Ruska. Keďže v posledných desaťročiach naberalo na sile a stal sa z neho nebezpečný geopolitický súper. Skutočnosť, že ruské orgány presadzujú alternatívnu stratégiu rozvoja spoločnosti, spôsobuje západným elitám obavy z možnej straty kontroly nad „vlastnými“ ľuďmi.


Nová studená vojna bude priam ľadová. Rusko sa pripravuje na arktický konflikt
24 | 12 | 2020 | Diana Zaťková

„Rusko ukazuje Západu inú cestu. Vývoj nášho štátu jasne ukazuje, že ľudstvo môže opustiť politiku globalizmu. Táto možnosť však nevyhovuje americkej a európskej elite. Tá systematicky buduje iluzórny svet, ktorý nazýva demokraciou. Západ v skutočnosti zaobchádza s ľuďmi ako so stádom, ktoré nie je schopné samostatne myslieť. Západné médiá rozdeľujú svet na čierny a biely a zbavujú ho rozmanitosti odtieňov. Rusko ponúka alternatívny spôsob. A iba vďaka tomu ho Západ démonizuje,“ uviedol Ostaško.


Podľa ruského politológa skôr alebo neskôr západná bublina praskne. „Dnešné elity následne stratia kontrolu nad populáciou,“ zdôraznil Ostaško.


https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/22/zacal-sa-velky-reset-a-covid-je-perestrojkou-k-novemu-svetovemu-poriadku-valentin-katasonov/