Vláda preukázala, že testovanie nedokáže zastaviť šírenie vírusu, tvrdí matematik
24 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

"Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), sa inak ako na členoch vlády vymyslieť nedá." píše matematik Richard Kollár vo svojom statuse na sociálnej sieti.


Kollár poukazuje na paradox, ako sa priamo na ministroch ukázalo, že antigénové testovanie je v boji proti covid-19 neúčinné.


"Lepší príklad, prečo plošné testovanie antigénovými testami nedokáže zastaviť šírenie vírusu a potrebujeme momentálne skutočne tvrdý lockdown (osobný alebo vynútený opatreniami), inak teda bude zle, sa asi vymyslieť ani nedá." píšde Kollár.

"Jaroslav Naď, kapitán vylodenia v Normandii, ktorý mi takmer osobne pred nedávnom na tlačovke vysvetľoval, ako je tento test skoro 100%-ný, ako neviem čítať príbalový leták, a ako tento test zachytáva všetkých infekčných, tak práve on mal negatívny antigénový test."

Vláda nemá plán ako bojovať s koronou, tvrdí Sulík
Tak to je teda bomba! Minister hospodárstva priznáva, že súčasná vláda nemá žiadny konkrétny plán ako COVID-19 poraziť. Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Podobné negatívne testy mali aj ďalší členovia vlády, neprekvapilo by ma keby aj priamo premiér (a aj pred tým zasadaním vlády, kde sa všetci infikovali). A teraz len uvidíme, ako to naozaj funguje, v priamom prenose. Konečne budeme mať na Slovensku výborne zmapovanú superšíriteľskú udalosť.

Pamätáte si obrázky z Rose Garden v Bielom dome, chcelo by to podobnú írečitú štúdiu zo Slovenska. Poskytnime svetu pomoc v porozumení, čo funguje a čo nefunguje. O falošnej pozitivite hovorilo testovanie v Rakúsku, o falošnej negativite testovanie medzi členmi slovenskej vlády a jej ochranky. Len dúfam, že tie antigény boli SD Biosensor a nie Abbott. To by bolo ešte horšie ako si sám myslím. Skutočná irónia osudu. A možno bude ešte viac dokonalá, keďže nemenovaný člen vlády tento asi tiež nenosil rúško ani v interiéri.

Držím palce aj Borisovi Kollárovi, lebo môže byť špecificky ohrozený viac. Nepochybujem o tom, že všetci z nich úprimne chcú, aby sme prešli touto krízou ako krajina čo najlepšie. Len občas robia rozhodnutia, ktoré sú veľmi ďaleko od ideálnych a tých, ktorí na to oprávnene upozorňujú hanobia.

Na ministerstve zdravotníctva sa vraj dejú neuveriteľné veci
Čo sa to deje na ministerstve zdravotníctva? Stopka „nemravným“ plagátom, sledovanie zamestnancov aj kaplnka iba pre vyvolených... Čítať ďalej
24 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.