Na ministerstve zdravotníctva sa vraj dejú neuveriteľné veci
24 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Čo sa to deje na ministerstve zdravotníctva? Stopka „nemravným“ plagátom, sledovanie zamestnancov aj kaplnka iba pre vyvolených...


O odvolaní dnes už bývalého šéfa služobného úradu Mariána Kolníka síce rezort zdravotníctva veľmi hovoriť nechce, denníku Plus Jeden deň sa podarilo zistiť, že v rámci jeho správania nemalo byť všetko v poriadku.
Ministerstvo vyhadzovanie ľudí popiera, odišli vraj sami

Do úradu nastúpil Marián Kolník po voľbách spolu s ministrom Krajčím, lenže po deviatich mesiacoch v ňom skončil. Dôvod je síce doteraz nevysvetlený, no ak ako tajomník, podľa zdroja denníka, mal vraj svoje postavenie patrične využívať. „Viedol si záznamy o tom, kto chodí, kedy do práce, kto sa s kým stretáva a dokonca nainštaloval kameru, ktorá smerovala len na dvere štátnej tajomníčky Jany Ježíkovej,“ prezradil Plus Jeden deň zdroj priamo z ministerstva, ktoré však tvrdí, že kamery sú nainštalované vo verejných priestoroch aj v exteriéri z bezpečnostných dôvodov.

Zdroj ale upozorňuje aj na to, že Kolník napáchal v rezorte nenapraviteľné škody. „Vyhadzoval ľudí, ako mu napadlo. Nielen riaditeľov, ale i zamestnancov, ktorí boli organizačne nenahraditeľní a svoju prácu si kvalitne robili aj 20 rokov,“ prezradil ešte zdroj. Ministerstvo to však vidí inak. „Išlo o ich vlastné rozhodnutie, prípadne rozviazanie pomeru po vzájomnej dohode,” vysvetlila hovorkyňa Zuzana Eliášová a dodala, že sa im vraj nepáčila nová stratégia vedenia.

„Krajči je slušný človek, ale veľmi slabý minister,“ tne do živého lekárka Letanovská
V prvej línii boja s koronavírus stojí určite premiér Igor Matovič, ktorému robí pravú ruku minister zdravotníctva a jeho stranícky súpútnik Marek Krajčí. Názor, aký na neho má primárka a poslankyňa Letanovská ho určite... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Neprofesionálne riadenie aj utajovaná VIP kaplnka

Odísť musel i známy analytik Martin Smatana. „Keď ho vedúci úradu vyhadzoval, obedoval pri tom,“ prezradil ďalší zo zdrojov denníka. Smatana sa však o celej záležitosti veľmi hovoriť nechcel. „Prepáčte, ale k tomuto sa nechcem vyjadrovať, povedal Smatana pre plusku. Najvážnejším problémom v riadení rezortu zdravotníctva vníma exminister Tomáš Drucker práve kádrovanie a následné znižovanie odbornosti. „Práve z dôvodu neprofesionálneho riadenia a až osobného ideologicko-náboženského zápasu opustilo ministerstvo veľa odborníkov. Namiesto nich prišli kamaráti, manželky a neraz ľudia s pochybnou minulosťou,“ skritizoval Drucker.

Exministrove slová potvrdzuje aj fakt, že Kolníka má nahradiť David Hlubocký, manžel Krajčího dlhoročnej asistentky Heleny Hlubockej, ktorá má podľa informácií denníka len stredoškolské vzdelanie. „Pôsobí na pozícii odborníčky ústavného činiteľa,” oponuje ministerstvo. Hlubocká mala dokonca s ministrom v minulosti nahrať náboženské CD. Zdroj tiež uvádza, že Kolník mal dokonca zamestnancov úradu nútiť, aby zo stien odstránili kalendáre a plagáty, ktoré boli, podľa neho, Aj v tomto prípade ministerstvo tvrdí, že nemravné. Rezort tvrdí, že o takomto konaní nevie. Podľa Informácií Plus Jeden deň sa má na ministerstve nachádzať kaplnka, kde sa každé ráno konajú modlitby. Vstup má mať však len istý VIP klub, a to na odtlačok prsta. Ministerstvo však aj existenciu kaplnky popiera, uvádza v závere portál 1.pluska.sk.

„Verím, že Matovič, Krajčí a spol. za toto skončia v base!“ zúri otec párdňového bábätka
V súčasnosti, v čase koronavírusu, sú preťažené nielen nemocnice, ale aj ich personál. Nič to však nemení na tom, že ich spávanie k pacientom, a najmä tým najmenším, by malo byť ústretové a ľudské. Neplatí to ale vždy a najmä... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.