Vláda nemá plán ako bojovať s koronou, tvrdí Sulík
24 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Tak to je teda bomba! Minister hospodárstva priznáva, že súčasná vláda nemá žiadny konkrétny plán ako COVID-19 poraziť.


A keby len to. Podľa ministra hospodárstva robí hlavný hygienik to, čo si želá Matovič. Tieto tvrdé slová povedal podľa portálu 1.pluska.sk Richard Sulík v televíznej relácii n TA3.
Sulík: Hlavný hygienik rozhoduje, ako si premiér želá

Naša vláda nemá plán, ako bojovať s koronou,“ zaťal do živého minister Sulík a dodal, že riešenie pandémie prišlo neskoro. „Rozhodnutia sa tu robia ‚od pása’, nekonečne dlho, niekedy 5 až 6 hodín zasadá krízový štáb, ktorý má nakoniec aj tak len poradnú funkciu a v konečnom dôsledku o všetkom rozhodne hlavný hygienik,“ vyšiel s farbou von minister. „A hlavný hygienik rozhodne tak, ako si premiér želá,“ zaklincoval šokujúce informácie Sulík, ktorý vraj so svojím tímom reagoval na výzvu Matoviča, aby on predstavil plán. Prizval si teda odborníkov a urobili vlastný, ktorý sa volá Semafor zdravia, lenže Matovič ho, podľa šéfa rezortu hospodárstva, odpísal mávnutím ruky.

Pri rozhodovaní o opatreniach sa podľa Sulíka neprihliada na dôležité napr. aj ekonomické dosahy. Odkedy sa totiž zavreli reštaurácie, ubehli už dva mesiace a nič sa nerobí. Šéf SaS tvrdí, že premiér Matovič povedal, že riešenie ako pomôcť podnikom si zoberie na starosť on sám, no doteraz sa tak nestalo a pomoc prichádza pomaly. „Takto si likvidujeme náš gastro segment. Nechápem, prečo reštaurácie musia byť za každú cenu zatvorené, ale kostoly môžu byť otvorené. Rovnako, zadarmo máme vlaky pre seniorov, pričom deti, ktoré nepredstavujú žiadne riziko, nemôžu chodiť do škôl,“ krútil hlavou rozladený Sulík.

Matovič si nedá pokoj ani počas vlastnej nákazy a útočí na Sulíka a Čaputovú
Premiér Igor Matovič síce oddychuje po pozitívnom koronavírusovom teste v domácej karanténe, statusy ale nevynecháva. V jednom znovu útočí nielen na Sulíka, ale opäť aj na prezidentku. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Prísnejšie letné kontroly na hraniciach boli odignorované

Do živého zaťal minister hospodárstva aj pri otázke, či vláda v lete  takpovediac nezaspala. „Ale áno,“ odpovedal jasne. Sulík vraj vtedy opakovane navrhoval, aby sa prísnejšie kontrolovali najmä hranice, teda hlavne koho si sem púšťame a či sa dodržuje karanténa. „Toto však bolo vtedy odignorované, vysvetlil šéf rezortu hospodárstva.

Sulík v relácii opäť spomenul aj svoj návrh, aby koronakrízu riadil iný človek ako premiér osobne. Podľa neho by to totiž mal byť niekto, kto by na to dostal Matovičovu dôveru, a premiér by sa tak mohol sústrediť na iné veci, ktoré treba riešiť, dodáva v závere portál 1.pluska.sk. Po týchto kriticky úprimných slovách Richarda Sulíka sa zrejme ich vzájomný spor s premiérom Matovičom ešte viac prehĺbi.

Spory medzi šéfom OĽaNO a SaS sa stupňujú. Tri scenáre, ktoré môžu nastať po Sulíkovom konci
Medzi dvomi lídrami koaličných strán Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom to doslova vrie. Kým premiérovi už netečú iba nervy, ale aj slzy, šéf liberálov si zachováva zatiaľ nad vecou nadhľad. Ako sa to celé skončí? Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.