Banáš z nemocnice: Covid som nespochybňoval, dovolil som si len niekoľko otázok
23 | 12 | 2020 I Petra Demková

Známy spisovateľ a otec moderátorky Adely Vinczeovej skončil pred niekoľkými dňami s ťažkým priebehom korony v nemocnici. Dnes sa nečakane prihlásil o slovo formou videa. Je viditeľne pochudnutý a pôsobí unavene. Pre Slovákov má odkaz.   


Jozef Banáš skončil v nemocnici na Kramároch na infekčnom po tom, ako sa nakazil koronou od svojej dcéry Adely. Spolu s ním sa nakazila aj Adelina mama. Po niekoľkých dňoch sa Jozefovi Banášovi priťažilo a odviezla ho sanitka. Adela Vinczeová s manželom nakrútila po odvoze otca do nemocnice video, kde spolu manželia moderátori upozornili na to, že Adelin otec chorobu podceňoval a vyzvali všetkých ľudí, aby začali COVID-19 brať vážne.

Jozef Banáš sa z Covidu vysmieval, včera ho odviezla sanitka
Jozef Banáš, spisovateľ a otec moderátorky Adely Vinczeovej, patrí medzi najznámejších popierateľov Covidu-19. Včera ho však s týmto ochorením odviezla do nemocnice sanitka. Nakazil sa, pravdepodobne od dcéry. Informoval o tom portál omediach.sk.... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Michal Filek


Jozef Banáš sa po niekoľkých dňoch strávených v nemocnici prihlásil o slovo prostredníctvom videa. V prvom rade poďakoval lekárom a sestričkám za obrovský kus práce, ktorý denne odvádzajú. „Keby som mal 10 klobúkov, dám ich všetky dole,“ povedal. Vyjadril sa aj k výhradám, že chorobu predtým až tak vážne nebral. „Ja som nikdy nespochybňoval, že korona existuje, len som si dovolil povedať niekoľko otázok,“ vysvetľuje Banáš.

Následne povedal, že sa snaží s chorobami prestať bojovať, lebo choroby sú odkazy ľudstvu. Sú to odkazy aj pre tých, ktorí dostali koronu, pretože podľa slov Banáša, „čo si svet musí uvedomiť - ja by som to nazval - pokora. Takže aj tá pýcha ktoré bola vo mne, samozrejme, je odkazom tejto choroby,“ pripúšťa spisovateľ.

Na záver ešte bývalý diplomat informuje, že sa bude snažiť pokračovať aj po vyzdravení vo svojom živote ďalej tak, ako doteraz a starať sa o svoje zdravie. A opäť poďakoval personálu nemocnice.

„Až keď sa prestaneme báť, oslobodíme sa,“ rozhovor s Jozefom Banášom
Redakcia Hlavný denník sa spojila s jedným z najčítanejších súčasných autorov, Jozefom Banášom. Jeho posledná kniha "Nádherná smrť v Altaji" je už v predaji a prvé dojmy sú naozaj až fascinujúce. Zaujalo nás pozadie pri vzniku tohto diela a tak sme... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Robert Merva