"Ak Holý neukáže negatívny test, Matovič ho musí odvolať," tvrdí Raši
23 | 12 | 2020 I Michal Filek/tasr

Bývalý minister zdravotníctva Ficovej vlády Richard Raši vyzýva premiéra Matoviča, aby odvolal vicepremiéra Štefana Holého. Urobiť tak má vtedy, ak sa nebude schopný preukázať negatívnym PCR testom z Veľkej Británie, ktorý nemal byť v čase jeho návratu starší ako 72 hodín. 


"Papalášizmus ministrov Matovičovej vlády nemá obdobu. Vicepremiér Štefan Holý pravidelne cestuje za rodinou do Veľkej Británie. Naposledy sa vrátil koncom predminulého týždňa, potom bol na dvoch vládach a po nich ostal premiér a viacero ministrov nakazených. V čase, keď sa Holý vrátil z Anglicka, platilo pravidlo, že potrebuje najviac 72 hodín starý PCR test urobený v Británií, alebo musí ísť na Slovensku do karantény. Na otázku, či mal test neodpovedal, do karantény nešiel. Ak ho nemal, porušil epidemiologické pravidlá a možno sa dopustil aj trestného činu," uviedol Raši v tlačovom vyhlásení, ktoré v plnom znení publikovala TASR.

Preto vyzýva premiéra Igora Matoviča, aby si vyžiadal Holého test. "Ak mu ho nepredloží a nezverejní ho, Matovič ho musí odvolať. Okamžite. Ak to nespraví, všetkým občanom Slovenska potvrdí, že tu máme dve skupiny ľudí - nás, väčšinu, ktorí pravidlá dodržiavame a papalášov, ktorí si beztrestne môžu dovoliť všetko. Tak čo pán premiér, ako sa zachováte?"

 

Vicepremiér Holý po návrate z Británie v karanténe nebol
Priniesol si na COVID pozitívny vicepremiér Štefan Holý nákazu z pobytu vo Veľkej Británii odkiaľ sa vrátil pred deviatimi dňami? Na otázku, či sa nechal po návrate otestovať, neodpovedal. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.