Zavedením vakcíny proti Covid-19 dôjde k „dramatickému nárastu kriminality“, varuje šéf Interpolu
22 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Generálny tajomník Interpolu, Dr. Jürgen Stock, varoval, že úrady očakávajú výrazný nárast krádeží, pretože zločinci sa pokúsia ukradnúť dodávky vakcín proti Covid-19, informuje portál RT.


Stock vyjadril obavy z potenciálnej situácie, ktorej čelia vlády, keď sa krajiny po celom svete pripravujú na hromadné očkovacie kampane.

"So šírením vakcín bude kriminalita dramaticky stúpať. Uvidíme krádeže, vlámania do skladov a útoky na zásielky vakcín," prehlásil generálny tajomník Interpolu.

Aby sa tomu zabránilo, krajiny zvažujú použitie policajného sprievodu na ochranu zásielok pred potenciálnou trestnou činnosťou. Nemecko údajne plánuje nasadiť federálnu políciu, aby zabezpečila bezpečný transport vakcín z neoznámených skladovacích zariadení do lekárskych distribučných centier.

Ukrajina bude musieť požiadať Moskvu o pomoc, ak Západ nedodá vakcíny proti Covid-19, varuje Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odhalil svoje znepokojenie zo zákazu vývozu amerických vakcín proti Covid-19, pričom tvrdí, že jeho vláda bude „musieť“ požiadať Moskvu o pomoc, ak Západ bude nečinne prizerať, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Popri svojich počiatočných obavách šéf Interpolu predpovedal, že tiež môže pribudnúť viac prípadov korupcie, pretože ľudia sa pokúsia zabezpečiť si vakcínu v predstihu.

Stockove komentáre nasledujú po globálnom varovaní, ktoré vydal Interpol minulý týždeň a v ktorom načrtol obavy z potenciálnej nelegálnej činnosti spojenej s falošnou reklamou a krádežou vakcín proti Covid-19 a chrípke, pretože zločinci sa snažia využiť chaos spôsobený prebiehajúcou globálnou pandémiou.

Koronakríza v Rusku môže skončiť začiatkom roku 2021, tvrdí šéfka dozorného orgánu pre zdravie
S hromadným očkovaním proti Covid-19, ktoré sa v Rusku začalo tento mesiac, sa šéfka dozorného orgánu pre zdravie obyvateľov domnieva, že koronakríza by mohla skončiť do pár mesiacov, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Marek Molnár