Počet mŕtvych na Covid-19 prekročil v Európe pol milióna
18 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Podľa údajov zhromaždených tlačovou agentúrou AFP dosiahla Európa míľnik 500 000 úmrtí na Covid-19. Vírusom bolo dosiaľ infikovaných viac ako 23 miliónov ľudí na celom kontinente, informuje portál Russia Today.




Európa sa stala prvým kontinentom, ktorý zaznamenal viac ako pol milióna úmrtí. Latinská Amerika a Karibik hlásia zatiaľ 477 tisíc obetí, zatiaľ čo USA a Kanada zatiaľ zaznamenali 321 tisíc úmrtí spôsobených vírusom. Počet hlásených úmrtí v Ázii, na Strednom východe a v Afrike je podstatne nižší.

Méta pol milióna obetí bola prekonaný v čase, keď európske vlády sprísňujú opatrenia v boji proti druhej vlne ochorení na Covid-19. V tomto sviatočnom období je pravdepodobnosť zvýšenej mobility a teda aj zvýšenej možnosti šírenia vírusu oveľa väčšia.

"Očkovanie môže byť povinné!" vyhlásil súd v Brazílii
Brazílsky najvyšší súd vo štvrtok oznámil, že očkovanie proti koronavírusu môže byť povinné. Zasadil tak úder vznikajúcemu protivakcinačnému hnutiu v krajine, uviedla tlačová agentúra AP. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | tasr


Štyri krajiny - Spojené kráľovstvo, Taliansko, Španielsko a Francúzsko - tvoria takmer polovicu všetkých zaznamenaných úmrtí v Európe.

Vyhliadky na rok 2021 sa zdajú byť lepšie. EÚ vo štvrtok oznámila, že úrady spustia program hromadného očkovania 27. decembra. Spojené kráľovstvo už svoj očkovací program začalo. Počas prvého týždňa zaočkovalo takmer 140 000 ľudí.

Podľa Univerzity Johns Hopkinsa doposiaľ došlo na celom svete k viac ako 1 650 000 úmrtiam spôsobeným koronavírusom, pričom Európa predstavuje takmer jednu tretinu z celkového počtu.

Štúdia: Koronavírus je takmer trikrát viac smrtiaci než chrípka
Približne po roku trvania pandémie je jasné, že nový koronavírus je horší než sezónna chrípka, a štúdia zverejnená v piatok načrtáva, o koľko je horšia. Údaje ukazujú, že smrtnosť medzi pacientmi s ochorením COVID-19 je takmer trikrát vyššia.... Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | tasr