Harabin odkazuje riaditeľom škôl: „Dopúšťate sa trestného činu Apartheidu a diskriminácie!“
18 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Štefan Harabin už pomaly kandiduje na titul „večný koronavírusový rebel“. Bývalý predseda najvyššieho súdu opäť provokuje svojím statusom, v ktorom teraz ponúka právny manuál pre zdravých rodičov, ktorých škola núti testovať sa.


Minister školstva Branislav Gröhling podmieňuje účasť dieťaťa na vyučovaní nielen testom samotného žiaka, ale aj aspoň jedného z rodičov. A práve toto sa nepáči Štefanovi Harabinovi, ktorý to považuje neprípustné, ba dokonca až protiústavné. „Právny manuál pre zdravých rodičov na postup, keď ich škola bez právneho titulu núti testovať sa a podmieňuje tým prezenčnú formu štúdia ich zdravých deti,“ vysvetľuje Harabin v úvode, čomu bude jeho status na sociálnej sieti tentokrát venovaný.
Ústava a zákon je na strane rodičov, tvrdí bývalý šéf Najvyššieho súdu

„Vážená pani riaditeľka/riaditeľ, Na portály YZX bol dňa...... uverejnený oznam týkajúci sa znovuotvorenia prezenčnej výučby žiakov II. stupňa ZŠ. Rodičom dávate na výber z možnosti pretestovania sa s dieťaťom, v prípade záujmu o prezenčnú formu štúdia alebo ostať v distančnej forme,“ začína Harabin svoj status, v ktorom chce riaditeľov dôrazne upozorniť na to, že každý žiak má podľa Ústavy garantované právo na prezenčnú formu štúdia, ktorá nesmie byť ničím podmieňovaná. „Moja rodina je zdravá, a preto sa testovať nechodíme. Upozorňujem Vás, že takýmto segregovaním detí a rodičov sa bez najmenších pochybnosti dopúšťate minimálne trestného činu Apartheidu a diskriminácie skupiny osôb,“ šokuje vyjadrením bývalý sudca Najvyššieho súdu.



Harabin upozorňuje, že Matovič a spol. permanentne páchajú trestné činy nátlaku, apartheidu a diskriminácie
„Už teraz sa teším ako má Policajný prezident Kovařík bude stíhať, že som sa postavil proti mučeniu a že ako zdravý nenosím rúško, keďže nemám takú právnu povinnosť. Odporúčam mu aby sám viedol vyšetrovanie, lebo až tam sa možno už konečne dozvie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Petra Demková


„V prípade, že nebude môjmu dieťaťu sprístupnené štúdium v prezenčnej forme s ostatnými spolužiakmi, budem nútený na Vás podať trestné oznámenie. Prosím Vás preto, aby ste sa nepodieľali na tejto nezákonnosti a nebránili deťom v ich Ústavou garantovaných právach,“ píše ďalej Harabin, ktorý to riaditeľom vzápätí aj vysvetľuje. „Dávam vám na vedomie znenie trestného činu apartheidu a diskriminácia skupiny osôb podľa § 424a ods. 1, 2 písm. d), f) Trestného zákona:

kto uplatňuje apartheid alebo rasovú, etnickú, národnostnú alebo náboženskú segregáciu, alebo inú rozsiahlu alebo systematickú diskrimináciu skupiny osôb, a vystaví ním takú skupinu osôb neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu, alebo za krízovej situácie potrestá sa odňatím slobody na osem rokov až pätnásť rokov,“ končí svoj status Harabin, ktorý je opäť presvedčený, že zákon je aj tentokrát na jeho strane, a teda aj na strane rodičov žiakov, ktorí by sa podľa nariadenia ministra školstva a epidemiológov mali dať na návrat ich dieťaťa do školy otestovať.

Harabín polícii: Teším sa, ako ma budete stíhať za to, že zdravý nenosím rúško!
"Už teraz sa teším ako má Policajný prezident Kovařik bude stíhať, že som sa postavil proti mučeniu a že ako zdravý nenosím rúško, keďže nemám takú právnu povinnosť." Napísal najnovšie na sociálnej sieti právnik a bývalý sudca Štefan Harabin.... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Ivan Brožík