Blaha si Polláka pomýlil s Herákom. Potom si takmer skočili do vlasov
18 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Ostrá roztržka v našom parlamente. Poslanci Blaha a Herák si pre obedy zadarmo takmer skočili do vlasov.


Národná rada už zažila veľa rozličných konfliktov, ktoré si bežný človek takmer už ani nevšíma. Počas včerajšej kratšej schôdze v parlamente sa ale udial jeden, pri ktorom nebolo ďaleko od ostrého konfliktu. Hlavnými aktérmi boli poslanci Ľuboš Blaha zo Smeru-SD a Ján Herák z klubu OĽaNO. Dôvodom ich parádnej slovnej roztržky boli obedy zadarmo, informuje portál topky.sk.
Nemiestne otázky aj narážky na obedy pre Rómov

Všetko to začalo otázkami poslanca Blahu k otázke obedov zadarmo, ktoré schválila ešte predchádzajúca vláda Roberta Fica. „Paradigma bola, že obedy zadarmo mohli mať len deti v hmotnej núdzi. Kto to je na Slovensku, povedzte mi? Väčšinou sú to Rómovia, väčšinou sú to ľudia z osád, z rómskych komunít. V poriadku, tí si to zaslúžia, ale ja sa pýtam, prečo to nechcete dať aj tým ľuďom, ktorí majú trošku viacej?“ pýtal sa Blaha v pléne. „Vy ste čo? Vláda Rómov? Týchto ostatných ideme trestať?“ pokračoval Blaha dosť neštandardne.

Smerák Blaha potom povedal aj to, že rómske osady dostanú podporu na úkor chudobných ľudí. „Zoberiete dieťaťu obed, perkelt, aby ste dali bankám 1,2 miliardy. Veď to je neuveriteľné. A ešte sa im vysmievate do tváre. Pán Pollák (Peter Pollák, OĽaNO, pozn. red.) sa smeje. Lebo jeho rómske osady dostanú. Fantastické! Vy sa na tom smejete. Oberáte o práva tých najslabších a vy sa rehlite do ksichtu týmto ľuďom,“ adresoval výčitky smerom na poslancov OĽaNO Blaha. „Vy, predpokladám, ani nemáte rodinu. Máte rodinu? To je niečo neuveriteľné, takýto človek. Vaše detičky dostanú, že?“ spýtal sa Ľuboš Blaha ostro poslanca, ktorý ho mal vyprovokovať svojím smiechom.

„Zo sledovania Krstného otca sú to zrazu Prci, prci prcičky,“ perlí smerák Blaha
Kritik Ľuboš Blaha sa opäť pustil hodnotiť všetko, podľa neho, zaujímavé, čo sa u nás udialo. A ako vždy, okorenil to svojimi „perlami“, ktoré tentokrát adresoval všetkým trom naším najvyšším ústavným činiteľom. Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Heráka vraj Blaha pourážal na všetkých úrovniach

Priebeh schôdze musel potom trochu krotiť podpredseda parlamentu. Napokon vysvitlo, že si Blaha pomýlil Polláka s poslancom Jánom Herákom. „Ako sa vy voláte? Poslanec Herák. Prepáčte, ja som sa pomýlil vo vašom mene, lebo ste taká známa osobnosť,“ poznamenal ironicky Blaha na adresu poslanca z OĽaNO. Po týchto slovách sa ale Ján Herák už neudržal, pretože sa ho Blahove slová v pléne dotkli. Okrem toho, podľa Herákových slov, Blaha zaútočil aj na jeho rodinu. „Poďme postupne. Pozerajte sa na mňa. Volám sa Ján Herák, keby ste náhodou nevedeli. Áno mám rodinu, mám krásnu rodinu. Pán Blaha, urážať sa nenechám, pretože ste tu v tomto vystúpení pourážali viac než dosť,“ začal Herák svoj prechod do útoku.

„Hovoriť, že deti v hmotnej núdzi sú väčšinou tie rómske, je totálna absurdita. Na rozdiel od vás, pán Blaha, ja som v teréne 12 rokov. Poznám mnoho sociálnych pracovníkov. Mám aj štatistiky. Nie je to pravda, že tieto deti sú rómskeho pôvodu,“ dodal Herák a vzápätí povedal Blahovi, že ohľadom obedov zadarmo klamú. „Ako človeka, ktorý má rodinu, sa ma to dotklo, keď sa ma spýtal či mám rodinu. Pourážal ma tam na všetkých možných úrovniach. Bolo to dosť nepríjemné aj ostatní poslanci nad tým krútili hlavou,“ uviedol neskôr pre Topky na margo celého konfliktu poslanec Herák.

Blaha: Päťdesiate roky sú späť. Chaos, arogancia, teror, sadistické praktiky
05 | 12 | 2020 | Michal Filek

Blaha opäť niečo vypustil z úst a vzápätí sa ospravedlňoval

Blahove slová o deťoch v núdzi, ktoré sú podľa neho väčšinou z rómskych osád, sú podľa poslanca za OĽaNO rasistické. „Považujem to za diskrimináciu, lebo sám sa vyjadril, že väčšina ľudí v hmotnej núdzi je rómskych. Podľa mňa pán Blaha navyše určite vedel ako sa volám. Bol vyslovene arogantný,“ konštatuje Herák smerom k Blahovi, ktorý následne na jeho slová opäť zareagoval. „Ja som naozaj nevedel, že vy ste z detského domova a vôbec som sa nechcel dotknúť vás. Ja som naozaj nevedel, že aké je vaše meno, tak mi to prepáčte. Pointa bola, že nepomáhajme iba tým najchudobnejším. Nijako nespochybňujem, že tým patrí pomoc. Opakujem, aj rómskej menšine, aj ľuďom, ktorí nie sú z rómskej menšiny, všetkým tým najchudobnejším. Ja iba hovorím, že ten škandinávsky model je aj o tom, aby sme pomáhali aj stredným vrstvám a to bol ten náš prístup. A toto je podľa mňa veľmi dobré pre kohéziu spoločnosti, aj preto, aby sme deti nesegregovali. Chápeme sa. Toto bol zmysel môjho argumentu," odkázal podľa portálu topky.sk Blaha svojmu sokovi v pléne Herákovi.

Blaha naložil vláde. Rušia sociálny štát a inšpirujú sa pritom polofašistami
Matovič to vraj dáva na Pinocheta. Uviedol poslanec Ľuboš Blaha počas tlačovej konferencie strany SMER. Za pár mesiacom sa mu vraj podarilo premeniť sociálny štát, ktorý oni budovali, na neoliberálny štát. "Ak sa chcú inšpirovať polofašistickými... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Michal Filek