Mestá žiadajú vládu: Dajte lockdown čo najskôr, situácia je už neudržateľná!
16 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Výrazný nárast pozitívnych na koronavírus začínajú negatívne pociťovať aj mestá, respektíve nemocnice v nich. Aj preto sa rozhodli ich predstavitelia vyzvať vládu, aby urýchlene konala a zastavila tento nepriaznivý stav.


Členovi Únie miest Slovenska žiadajú vládu Igora Matoviča o čo najskoršie prijatie lockdownu, pretože súčasná epidemiologická situácia je, podľa nich, v niektorých mestách už neudržateľná, informuje portál cas.sk.
Apel aj na vyššiu zodpovednosť obyvateľov

„Ak chceme situáciu zvládnuť, rešpektujme nariadenia odborníkov a snažme sa obmedzovať kontakty, mobilitu a odložme všetko, čo sa odložiť dá. Buďme zodpovední a doprajme si izoláciu v záujme zachovania vlastného zdravia, ako aj zdravia našich blízkych. Neberme súčasnú situáciu na ľahkú váhu. Ak chceme aj blížiace sa vianočné sviatky prežiť zdraví, majme to na pamäti neustále,“ uviedol Richard Rybníček, prezident Únie miest Slovenska.

Únia zároveň plne podporuje vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa postavila na stranu vedcov, odborníkov a expertov. Tí verejnosti predstavili desatoro odporúčaní na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Mestá a samosprávy preto apelujú na vyššiu zodpovednosť obyvateľov a podporujú odporúčania odborníkov v tom, aby boli prísnejšie opatrenia v krajine prijaté čo najskôr, dodáva v závere portál cas.sk.

Únia miest Slovenska nesúhlasí s celoplošným testovaním
Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s celoplošným testovaním. Pred stredajším rokovaním ústredného krízového štábu to uviedol jej prezident Richard Rybníček. Zároveň poznamenal, že ÚMS bude podporovať a rešpektovať stanovisko... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr