Únia miest Slovenska nesúhlasí s celoplošným testovaním
25 | 11 | 2020 I tasr

Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s celoplošným testovaním. Pred stredajším rokovaním ústredného krízového štábu to uviedol jej prezident Richard Rybníček. Zároveň poznamenal, že ÚMS bude podporovať a rešpektovať stanovisko epidemiológov.


"Je dôležité, aby sa vláda SR dohodla s epidemiológmi, pokúsili sa nájsť jednotné stanovisko a povedať, čo je pre krajinu dôležité. My to potom ako mestá vykonáme," podotkol s tým, že mestá v prípade celoplošného testovania nebudú súčinné tak ako v prvom kole. "Musím povedať, že občania toho majú plné zuby a keď to nebude riadne stanovené, nebudeme s tým súhlasiť," podotkol.

Na ústrednom krízovom štábe chce počuť, či má SR k dispozícii dostatok testov a zdravotníckeho materiálu. "Pretože avizujem, že primátori miest nie sú ochotní nič nakupovať, nikoho sanovať a financovať," zdôraznil.

Hlavou proti múru: Matovič nepovažuje dobrovoľné testovanie za efektívne
Nepočúva odborníkov, ani prezidentku. Dobrovoľné celoplošné testovanie nie je podľa premiéra Igora Matoviča efektívne. Odvoláva sa na výsledky víkendového testovania vo viacerých obciach na Slovensku. Poukázal na to v reakcii na vyjadrenia... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr