Zomrel herec Štefan Kožka, údajne mal koronavírus
15 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Do slovenského hereckého neba náhle odišiel ďalší skvelý herec. Obľúbený umelec Štefan Kožka († 66) mal mať vážne zdravotné problémy, informuje portál dnes24.sk.






Mŕtveho Štefana Kožku mal podľa informácií denníka Nový Čas nájsť sused v dome v maďarskej Rajke, kde herec trávil posledné dni života. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, Kožkovi kolegovia však pre Topky.sk potvrdili, že mal zdravotné problémy.




„Minulý týždeň sa objavil v divadle Nová scéna. Vyzeral veľmi zle, bol vychudnutý a sťažoval sa, že sa necíti dobre. Hovorilo sa, že je pozitívny na koronavírus,“ prezradil jeden z jeho kolegov. „V rámci divadla vieme, že bol pozitívny na ochorenie COVID-19, vo štvrtok bol na testoch, mal ťažký priebeh choroby,“ potvrdila Ingrid Fašiangová, generálna riaditeľka bratislavskej Novej scény, kde herec pôsobil.




Okrem pôsobenia v divadle Kožka účinkoval v mnohých televíznych a filmových projektoch. V poslednom čase sme ho vídavali najmä v seriáli Horná Dolná, v ktorom stvárňoval postavu dedinského veterinára. Zahral si však aj v seriáli Nepokojná láska, účinkoval v snímke Tisícročná včela, v šesťdielnom televíznom filme Alžbetin dvor či v muzikáli Fontána pre Zuzanu 2. Kožka bol obsadzovaný i v seriáloch Záchranári, Priateľky, Odsúdené, Ako som prežil, Pod povrchom či Búrlivé víno.




https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/12/zomrela-hviezda-%e2%80%a062-temneho-rytiera-a-piateho-elementu-tom-lister-zrejme-podlahol-koronavirusu/