"Premiér má strach z následkov protiprávnych rozhodnutí," píše Čarnogurský ml. a predpovedá skorý pád vlády
15 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Vládna väčšina vzala Ústavnému súdu právomoc kontrolovať ústavné zákony, lebo má strach z následkov svojich rozhodnutí - vyplýva z textu statusu známeho právnika na sociálnej sieti.


"Doteraz Ústavný súd SR mohol zrušiť akýkoľvek zákon, aj ústavný. To je však minulosťou. Od teraz (pozn. red. HD - od 1.1.2021), ústavná väčšina vládnej koalície môže hocikedy nastoliť diktatúru, samoderžavie a stredovek, bez možnosti ostatných vrcholných štátnych orgánov niečo legálne zvrátiť." Píše na sociálnej sieti Ján Čarnogurský mladší.


"Prečo pán premiér túto novelu Ústavy zinscenoval? Pretože má STRACH. Strach z následkov všetkých protiprávnych rozhodnutí, ktoré dodnes on a jeho družina vykonali, a je ich nemálo." Rečnícky sa pýta a zároveň si na otázku odpovedá Ján Čarnogurský.


Prečo naozaj išiel Haščák do väzby? A kto bude ďalší? (Ján Čarnogurský ml.)
Komentár Jána Čarnogurského ml. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Prevzatý článok


Status Jána Čarnogurského mladšieho na sociálnej sieti - reprofoto.

"V následku, touto ústavnou zmenou STRATIL pán premiér a jeho svorka bojkov svoju LEGITIMITU a AUTORITU v očiach ľudí. Presný opak toho, čo sa snažil dosiahnuť. Ľudia ho už vnímajú nie ako svojho vládcu, ale ako vládcu proti ľuďom."


"Takéto ústavné zmeny robia zúfalí vladári, pretože sa snažia navrátiť si násilím autoritu a znovunadobudnúť právomoc, ktorá im pôvodne patrila automaticky na základe výsledkov volieb a ktorú stratili, keď stratili podporu vlastných voličov."


"Odteraz všetky zákony budú ľudia vnímať ako cudzie, zamerané proti nim. Nikto už nebude zákony a nariadenia dobrovoľne dodržiavať, pokiaľ ho výslovne nedonútia."


"Pán premiér sa dokonca nepokúsil ani kompenzovať ľuďom stratu ľudských práv z titulu novely Ústavy nejakými ekonomickými darmi pre ľudí, ako to býva bežne v diktatúrach zvykom. Práve naopak, v nasledujúci deň ešte pritvrdil a oznámil lockdown cez Vianoce. Nielen, že odníma ľuďom práva a slobody, ale ich popri tom viac ekonomicky a sociálne okráda. Presne podľa príručky „Ako nerobiť politiku“. "


Čarnogurský ml.: Je zlé, že sa generálny prokurátor nikomu nezodpovedá
Verejné vypočúvanie siedmich kandidátov na post generálneho prokurátora sa skončilo, na rade je jeho voľba, ktorá by sa mala začať budúci týždeň. Tá ale rozprúdila diskusiu nielen medzi politikmi, ale aj medzi viacerými právnikmi. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

"Následkom budú protesty, šedá ekonomika a bezprávie. Nakoniec aj polícia a mnohí ministri odmietnu nové predpisy pána premiéra presadzovať. Podobne, ako dnes na hraniciach nikto nekontroluje pendlerov, či majú so sebou kovid-test-potvrdenia, nariadené nejakým hygienikom."


Pán premiér už možno ani nestihne využiť možnosti novej ústavnej novely. Bezhraničné možnosti nových ústavných zákonov asi využije až nasledovná vláda, ktorá môže vyvstať podstatne skôr ako o plánované štyri roky, či už v dôsledku rozpadu koalície alebo v dôsledku protivládnych protestov."


"Nie nadarmo novelu predložila pani ministerka Kolíková, progresívna liberálka a nadšená marxistka, ktorá živí v sebe nádej, že v nasledujúcej vláde práve jej progresívno-marxistická družina bude hojne zastúpená.
Schválne, kto si spomenie na nejaký zákon alebo právny predpis tejto vlády, ktorý väčšine ľudí na Slovensku uľahčil život alebo väčšine ľudí ekonomicky pomohol?"


Ján Čarnogurský mladší tak zároveň predpovedá aj skorý pád vlády Igora Matoviča a jeho koaličných partnerov.

Čarnogurský ml.: Hlavný hygienik pohŕda právom obyčajných ľudí na súkromie
"Pán hlavný hygienik Mikas zverejnil svoj kovid-testovací certifikát na oficiálnej stránke Úradu verejného zdravotníctva, pričom vymazal svoj dátum narodenia", všíma si na sociálnej sieti právnik Ján Čarnogurský mladší. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Ivan Brožík