Podľa analytika Žitného sa Lučanský nemohol zraniť sám
15 | 12 | 2020 I

Milan Lučanský si nemohol zranenia vo väzbe spôsobiť sám, uvádza pre denník Pravda bezpečnostný analytik Milan Žitný.


Žitný sa nazdáva, že exprezidenta Policajného zboru Lučanského vo väzbe museli napadnúť, i keď túto možnosť vylúčila nielen ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), ale aj advokát obvineného Matúš Beresecký.

„Zranenia nezodpovedajú úrazu, ktorý si mol Lučanský spôsobiť vo väzenskej cele. Ministerka môže povedať iba to, čo jej naservírujú,“ myslí si Žitný. Podľa neho aj advokát obvineného má „len oficiálne“ informácie. Žitný hovorí, že Lučanský je človek, ktorý mnohým zločincom dopomohol do väzenia, preto je pravdepodobné, že sa mohol dostať do konfrontácie s jedným z nich.

Škandalózne zranenia Lučanského vo väzbe. Kto nesie vinu a kto zakrýva pravdu?
Záhada Lučanského zranenia vo väzbe v Prešove ešte stále nie je vyriešená. Nepomáha ani vysvetľovanie ministerstva vnútra pod vedením Romana Mikulca, či ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ktorá uviedla, že špekulácie prinášajú len... Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Žitný odsúdil aj nedávne akcie NAKA, zamerané na zadržanie viacerých bývalých policajných funkcionárov. „Robia sa tu skoré ranné prepady u ľudí, ktorí nepatria do prostredia organizovaného zločinu. Je to nehorázne,“ tvrdí.

Bývalého policajného prezidenta Lučanského zadržali pre podozrenia z brania úplatkov 3. decembra. Minulý týždeň v stredu sa zranil, po vyšetreniach absolvoval operačný zákrok v nemocnici v Ružomberku a potom ho previezli do Trenčína, kde sa momentálne zotavuje. Odvtedy sa objavilo niekoľko neoverených informácií: hovorilo sa o zranení pri cvičení, jedenásťhodinovej operácii a následnej resuscitácii, o pokuse o samovraždu, o bitke a dokopaní či o zranenom oku a krvácaní do mozgu.

Lučanský strávi väzbu v base, do ktorej poslal Černáka. Mafiánsky boss sa vraj teší
Život vie písať všakovaké príbehy, ale taký, aký napísal bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému by veru nevymyslel asi nikto. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.