Kritika sa na Matoviča valí aj z vlastných radov. Podá pod tlakom demisiu?
14 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pred voľbami milovaný, teraz nenávidený. Aj taký je politický život Igora Matoviča, ktorému sa lámu nohy na jeho premiérskej stoličke najmä pre jeho zle manažovaný a najmä chaotický boj proti koronavírusu, ale aj komunikácia s ľuďmi.


To, že by mal manažovanie koronakrízy odovzdať niekomu inému naznačila nielen prezidentka Čaputová, ale aj najnovšie aj jeho koaličný partner a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý si dokonca vie v tejto pozícii predstaviť skôr manažéra typu Petra Škodného, píše portál dnes24.sk.
Chýba nám logický a predvídateľný plán

„Tento manažér by mal byť zodpovedný za koordináciu protipandemických opatrení,“ skonštatoval Sulík, ale v čom Matovič zlyhal, si s ním chce vyjasniť osobne a neriešiť to cez médiá. Šéf rezortu hospodárstva tvrdí, že Slovensku chýba logický a predvídateľný pandemický plán. „Keď bude, ľahšie sa nám všetkým bude dýchať,“ vysvetľuje Richard Sulík. Nezaradený poslanec Národnej rady a expremiér Peter Pellegrini vyhlásil, že jedno zo zásadných opatrení v boji s koronakrízou vidí v podaní demisie zo strany predsedu vlády.

„Nech je premiér nahradený iným, odbornejším človekom,“ poznamenal na Pellegrini margo prenechania kompetencií v boji proti COVID-19. Vláda podľa neho cez leto zaspala, ba rovnako bola v útlme aj po jesennom celoplošnom testovaní ľudí na ochorenie COVID-19. „Teraz otvára oči, že je tisícky hospitalizovaných a chorých,“ uviedol šéf Hlasu-SD s tým, že vláda pôsobí chaoticky a amatérsky.

Matovič v strate dôveryhodnosti prekonal Radičovú, Fica aj Pellegriniho, padá aj jeho OĽaNO
Reštrikcie, ktoré zavádza kvôli koronavírusu premiér Matovič, neustále spory s viacerými politikmi, vrátane prezidentky či Richarda Sulíka, ale najmä to, ako komunikuje pred verejnosťou, sa odrážajú na poklese popularity pred voľbami jedného z... Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Sulík ešte chvíľu Matovičovi chrbát podrží

Aj Pellegrini si myslí si, že je potrebné nájsť nového človeka, ktorý bude riadiť nielen koronakrízu, ale i vládny kabinet. Občania sa podľa bývalého premiéra stali rukojemníkmi konfliktu vo vládnej koalícii a vláda sa k ním chová ako k poddaným. Richard Sulík na to však zareagoval, že Matovič je legitímnym premiérom a on ho rešpektuje ako predsedu vlády, hoci môžu mať odlišné názory.

„Toľko ľudí je v base. Začal to tu čistiť a robí to výborne,“ povedal vicepremiér na margo svojho šéfa vo vláde Igora Matoviča. Sulík deklaruje, že je ochotný ešte niečo zniesť, ak sa to poriadne dočistí a budeme fungovať ako normálna spoločnosť. Pellegrini na to poznamenal, že to robia policajti a prokurátori, nie vládni politici, a že aj on sa počas svojej vlády snažil o očistu v justícii, dodáva v závere portál dnes24.sk.

Sulík prímerie nezvládol: "Matovič je extrémne vzťahovačný a pomstychtivý človek. Ale extrémne."
Richardovi Sulíkovi niet čo závidieť. V týchto dňoch potrebuje nervy z titanu. Ani to však zjavne nestačí. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Ivan Brožík