Sulík prímerie nezvládol: "Matovič je extrémne vzťahovačný a pomstychtivý človek. Ale extrémne."
11 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Richardovi Sulíkovi niet čo závidieť. V týchto dňoch potrebuje nervy z titanu. Ani to však zjavne nestačí.


Vzťahy vo vládnej koalícii sú viac ako napäté. Predseda SaS Richard Sulík obvinil Igora Matoviča (OĽaNO), že je extrémne vzťahovačný a extrémne pomstychtivý človek. Podľa Sulíka Matovič aj klame. "Tvrdí veci, aj keď vie o tom, že v skutočnosti je to inak," povedal Sulík o Matovičovi. Premiér na sociálnej sieti reagoval, že naopak, vicepremiér Sulík burcuje nenávisť ľudí proti nemu a pred desiatimi rokmi už takýmto spôsobom odstavil Radičovej vládu a otvoril cestu mafii. Spor zaznamenal web parlamentnelisty.sk.


Sulík podľa citovaného zdroja na otázku denníka Sme ako sa dá ďalej fungovať v koalícii, keď má vyhrotené vzťahy s premiérom, nedokázal presadiť ústupok pri reštauráciách a lockdowne a jeho minister školstva nedokázal mesiac presadiť otváranie škôl, odpovedal: "Keď on (Matovič – pozn.PL.sk) z nejakej osobnej pomstychtivosti zruší dohody, ktoré boli urobené, alebo nejde otvoriť školy, to sa, prosím pekne, pýtajte jeho. Ja si tiež myslím, že to zachádza priďaleko. Igor Matovič je extrémne vzťahovačný a extrémne pomstychtivý človek. Ale extrémne."

V súvislosti s nákupom antigénových testov, ktoré Sulík podľa Matoviča nedokázal včas obstarať a obvinil ho z neschopnosti, Sulík povedal: "Matovič tvrdí veci, aj keď vie o tom, že v skutočnosti je to inak."

"Toto tu už raz bolo. 10 rokov dozadu takto vytrvalo mesiace búšil do Ivety Radičovej, kým jej ľuďmi vytúženú vládu nezničil a vydláždil tak cestu k návratu mafie k 8-ročnej vláde. Teraz to robí opäť. Zrejme s úplne rovnakým cieľom," napísal Matovič o Sulíkovi.

Hlina: Sulík má pravdu, Matovič je pomstychtivý, zákerný človek. Viem o tom svoje
Alojz Hlina na svojom facebooku napísal o tom, ako sa náš pán premiér Matovič správal na dôležitom samite lídrov EÚ, ktorý v Bruseli rokoval o rozpočte. "Toto je neskutočné. Naša krajina je naozaj v ohrození," napísal. Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Michal Filek