Bill Gates: Do roku 2022 nečakajte návrat k normálu
14 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates verí, že návrat k „normálnemu“ životu nie je tak na dosah ruky, ako ľudia očakávajú. A to aj napriek schváleniu a distribúcii vakcíny Covid-19, informuje portál RT.




Do leta 2021 by sme mali byť „oveľa bližšie k normálu, ako sme teraz,“ verí Gates, ktorý prostredníctvom svojej nadácie venoval milióny na očkovacie úsilie. No upozorňuje, že úplný návrat k normálu bude pravdepodobne možný až po roku 2022.

Miliardár v nedeľu pre CNN uviedol, že „pokiaľ USA nepomôžu iným krajinám zbaviť sa tejto choroby“ a  "miera zaočkovanosti nebude naozaj vysoká, riziko opätovného zavedenia všetkých obmedzujúcich pravidiel bude viac než možné".

„Veľké verejné zhromaždenia by mali byť naďalej zakázané a väčšina barov a reštaurácií v celej krajine by mala byť, žiaľ, uzavretá, aby sa obmedzila miera infekcie," tvrdí Gates. Skutočný návrat k normálu je podľa jeho názoru možný až po 12 až 18 mesiacoch, a to iba vtedy, „ak to zvládneme dobre“.

Čaká nás najhoršia recesia za posledných 80 rokov, varuje šéf OSN
Podľa generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa je sociálny a ekonomický dopad pandémie Covid-19 obrovský a stále rastie, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Gates tiež vyjadril znepokojenie nad neochotou prezidenta Donalda Trumpa vzdať sa prezidentských volieb, ktorá podľa neho „komplikuje“ distribúciu vakcín. „Tento prechod je komplikovaný, ale nová administratíva je ochotná spoliehať sa na skutočných odborníkov a neútočiť na nich,“ uviedol technologický magnát, a pritom s podobných praktík obvinil Trumpa.

Gates nešpecifikoval, aké „komplikácie“ sú možné. Vakcína už bola schválená FDA aj CDC a začala sa distribuovať. Ľudia môžu podľa riaditeľa CDC Dr. Roberta Redfielda očakávať, že ho začnú dostávať už v pondelok.

Petrohradské bary a kaviarne vytvárajú „mapu odporu“ proti COVID zákazom
Organizátori akcie odmietajú vyhovieť požiadavkám na obmedzenie práce počas vianočných a novoročných sviatkov. Uviedol Bfm.ru. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Gates sa stal odborníkom na mainstreamové médiá, pokiaľ ide o Covid-19. Vďaka svojim darom v prospech očkovania, ako aj virálnemu videu z roku 2015, kde podľa všetkého predpovedá podobnú pandémiu, na ktorú by svet nebol pripravený.

Gatesova propagácia vakcín a lockdownu si však vyslúžila množstvo kritikov, najmä zo strany konzervatívcov, pretože tieto obmedzenia sú čoraz kontroverznejšie. "Odmietnite tohto tyrana," uviedol reportér Ian Miles Cheong v reakcii na posledný rozhovor Gatesa. "Bill Gates chce zničiť Ameriku," dodal konzervatívny filmár Nick Searcy.

Českí experti o fake news a vedľajších účinkoch vakcíny
Ako píše portál Magazín Plus, nákaza sa šíri naprieč celým svetom a ako jediné dostupné riešenie sa javí očkovanie vakcínou. Sú informácie o jej vedľajších účinkoch len fake news? Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Timotej Dudka