"Starí ľudia zomierajú sami v izolácii a Matovič deti prirovnáva k vrahom?" rozčuľujú sa Slováci
09 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Igor Matovič toho už poslednom čase narozprával veľa čím doslova podráždil pospolitý slovenský ľud, ale slová, ktoré vyriekol v rozhlasovej relácii mnohých priam pobúrili.


Premiér sa postavil do úlohy záchrancu a miesto ministra školstva si zobral za svoje aj čo najskôr prinavrátiť deti do škôl. Žiaľ, niektoré jeho vyjadrenia na túto neboli celkom šťastné a tie, ktoré použil v rozhlasovej relácii Sobotné dialógy boli pre niektorých ako červené súkno pred býkom. Odpor k slovám Igora Matoviča vyjadril aj Henrich Nováček vo svojom statuse na sociálnej sieti.
Slová premiéra, ktoré rozdráždili verejnosť

O čo vlastne išlo? Predseda vlády sa v rozhlasovej relácii Sobotné dialógy vyjadril k testovaniu žiakov a rodičov a následným otváraním škôl. „Pred mesiacom som prišiel s tým, že je potrebné otestovať všetkých žiakov a rodičov, aby sme mohli otvoriť školy. Richard Sulík s ministrom školstva tomu zabránili a musel som vziať tento problém do svojich rúk. Je nutné, aby sme pretestovali deti, pretože sa môže stať, že dieťa donesie zo školy Covid-19 a zabije babku alebo chorého rodiča. Musíme dbať na ochranu verejného zdravia“ povedal Matovič do éteru. Prirodzene, reakcia na seba nenechala dlho čakať.

Vo svojom statuse na sociálnej sieti svoj nesúhlasný názor jasne napísal Henrich Nováček. „Neotestované dieťa príde zo školy a zabije babku, alebo chorého rodiča “ Igor Matovič, toto povie premiér Slovenskej republiky?“ pýta sa hneď v úvode Nováček a pokračuje. Prepáčte, ale toto je horšie, ako keď nás nazval opicami! Z našich detí robí vrahov? V Tescu hlava na hlave a on sa nám tu bude vyhrážať cez malé deti?“ upriamil pisateľ začiatok svojho statusu na deti.



Harabin upozorňuje, že Matovič a spol. permanentne páchajú trestné činy nátlaku, apartheidu a diskriminácie
„Už teraz sa teším ako má Policajný prezident Kovařík bude stíhať, že som sa postavil proti mučeniu a že ako zdravý nenosím rúško, keďže nemám takú právnu povinnosť. Odporúčam mu aby sám viedol vyšetrovanie, lebo až tam sa možno už konečne dozvie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Petra Demková


 
Odkazy, ktoré Matoviča rozhodne nepotešia

V ďalšej časti upriamuje pozornosť aj iným smerom, pri slovách k premiérovi si ale pred ústa servítku nedáva. „On, čo necháva chorých ľudí s ťažkými diagnózami, v bolestiach , kolabovať pred bránami nemocníc, nazve moje dieťa vrahom? Riešime tu deti, ktoré sú doma zavreté 8 mesiacov! Riešime tu reštaurácie a lyžiarske vleky! Kto z vás, pán tragéd, rieši ľudí v DSSkách? Zomierajú sami, bez príbuzných, bez svojich blízkych, bez objatia a pohladenia! Napriek tomu, že sú úplne izolovaní, neustále im pchajú špajdle do nosa! Celý život dreli na tento štát a teraz sú vďaka štátu úplne sami s bolesťou srdca a očami plných sĺz.“

A na záver jasná otázka smerom k Igorovi Matovičovi: „Kto je tu vrah?“ Prirodzene, status nenechal chladným stovky Slovákov, ktorí sa k jeho slovám pridali. „Presne tak je to úbohé celá vláda. Chudák seniori a naše deti mám strach aká budúcnosť ich čaká,“ píše Mária Némethová. „Matovič verejne pácha šírenie poplašných správ .... Toto je trestný čin! Šírenie poplašnej správy! A pokiaľ to bolo cielene. tak ,,ukladané šírenie“, pridáva sa Maroš Plško. „Vláda? Veď mi žiadnu vládu nemáme už 30 rokov sú tu pri moci len zbojníci a vrahovia. A Slováci len trpia, a čakajú na spasenie?,“ zašiel ešte ďalej Michal Žiačik. „Tento človek, ak to je človek, už toho povedal až príliš, odíď, keď sa nevieš správať, nepoznáš iné slová a vety, ako vyhrážky. Takto sa premiér krajiny nevyjadruje,“ odkazuje okrem iného premiérovi Milan Kuracina. Nech je tak či onak, Igor Matovič si dobré body u ľudí opäť nepozbieral.

"Matovič je zloduch a zločinec" (MUDr. Ján Lakota, CSc.)
Komentár MUDr. Jána Lakotu, CSc. Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Michal Filek