Do Ázie sa bez očkovania nedostanete
09 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Generálny riaditeľ spoločnosti AirAsia Tony Fernandes vo svojom stredajšom vystúpení na podujatí CAPA Center for Aviation uviedol, že od ľudí cestujúcich do ázijských krajín sa môže pred vstupom do krajiny vyžadovať doklad o očkovaní proti vírusu Covid-19, informuje portál RT.




Zatiaľ čo niektoré ázijské aerolínie zvažujú, či požadovať od cestujúcich doklad o očkovaní proti Covid-19 pred ich vstupom na palubu, ďalšie odolali, a namiesto toho sa rozhodli úzko spolupracovať so zdravotnými úradmi a zabezpečiť zavedenie bezpečných postupov.

Fernandes uviedol, že rozhodovať určite nebude letecký priemysel, pretože vlády sú zodpovedné za vytvorenie pravidiel, ktoré musia ľudia dodržiavať pred vstupom do krajiny.  V každom prípade predpokladám, že v Ázii vyhrá prístup: nevpustiť nikoho bez očkovania,“ konštatoval.

Zatiaľ žiadna krajina neprikázala, že ľudia musia pred vstupom do krajiny preukázať očkovanie a Svetová zdravotnícka organizácia sa v pondelok proti takýmto návrhom verejne postavila. Riaditeľka očkovacieho oddelenia WHO Kate O'Brienová namiesto toho vyzvala vlády, aby presvedčili ľudí, aby sa podrobili očkovaniu. "Je to oveľa lepšia cesta ako skutočne podporiť a uľahčiť očkovanie bez týchto druhov požiadaviek," uviedla.

Maďarsko a Poľsko dosiahli kompromis s Nemeckom o odvolaní veta
09 | 12 | 2020


Letecký priemysel sa všeobecne postavil proti snahám zaviesť povinné očkovanie proti Covid-19 predtým, ako sa cestujúcim umožní cestovať. Spoločnosti sa obávajú, že by to ešte viac finančne ochromilo odvetvie, ktoré bolo tvrdo zasiahnuté cestovnými obmedzeniami vyvolanými pandémiou. Austrálska spoločnosť Qantas Airways však urobila v leteckom priemysle ojedinelý krok a oznámila, že cestujúci budú musieť byť pred cestou očkovaní.

Po užití vakcíny nastala paralýza tváre
09 | 12 | 2020 | Diana Zaťková