Hlina: Vláda Matoviča? Bude nás to stáť poriadne draho
09 | 12 | 2020 I Michal Filek





Alojz Hlina si všimol zvláštne okolnosti, za akých prednedávnom prebehol snem strany OĽaNO, na ktorom si členovia volili vedenie. "Členovia slovenskej premiérovej strany sa zmestia do jedného autobusu a o ich sneme nevedel nikto. Výsledky volieb funkcionárov na sneme tejto premiérskej strany sa verejnosť dozvedela až po troch dňoch," napísal bývalý predseda mimoparlamentného KDH na facebooku.





"Ak sme chceli demokraciu, toto nám nevadí? Vládna, ba dokonca premiérova strana OĽaNO mala svoj snem a slovenská verejnosť sa o tom dozvie tri dni po jeho konaní," pozastavuje sa Hlina.


"Bol som na snemoch CDU v Nemecku, či ÖVP v Rakúsku. Tieto strany sú pre mňa poriadne strany, vzor toho, ako sa robí národná a európska politika a je mi jedno, čo si o mne za toto vyjadrenie budú myslieť všetci tí sfanatizovaní strážcovia ohňa. Snem týchto strán bola udalosť nielen pre stranu, ale pre celú krajinu," píše bývalý predseda KDH.


"A u nás? Výsledky volieb funkcionárov na sneme premiérskej strany sa verejnosť dozvedela až po troch dňoch. Kde inde na svete je takéto niečo možné? Budeme si musieť vypiť ten pohár hazardu až do dna a bude nás to stáť poriadne draho," varuje Alojz Hlina.


Dozrel čas na novú ústavu, na druhú republiku, tvrdí Chmelár
Po Ľubošovi Blahovi zo SMER-u sa o zmene Ústavy negatívne vyjadril aj publicista Eduard Chmelár. "Zvlášť znepokojujúci bol pohľad na poslancov, ktorí sa utrhli z reťaze a vyťahovali nápady na zmenu ústavy ako zajace z klobúka nie preto, že je to... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Michal Filek