Nemecká žena zanechala svojim susedom 6,2 milióna eur
06 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Obyvatelia komunity v strednom Nemecku po smrti staršej susedky nečakane zdedili majetok a akciové portfólio v hodnote 6,2 milióna EUR, informuje CNN International. 


 

Podľa vyhlásenia okresu Waldsolms, ktorý sa skladá zo 6 dedín, žila Renate Wedelová od roku 1975 v okrese Weiperfelden vo Waldsolms v strednom Nemecku so svojím manželom Alfredom Wedelom. Alfred, ktorý bol úspešný a aktívny na burze cenných papierov, zomrel v roku 2014 a Renate, ktorá sa od roku 2016 starala o opatrovateľský ústav vo Frankfurte, zomrela v decembri 2019 vo veku 81 rokov.




Okres Waldsolms v apríli tohto roku informoval tom, že Renate okresu odkázala bankový zostatok, akcie a cennosti. Renátina sestra, ktorá bola jej pôvodným dedičom, už zomrela, hovoria miestne médiá.





Správa bola pre úrady šokom. „Na začiatku som si myslel, že to jednoducho nie je možné. Myslel som si, že nesedí desatinná čiarka, že niečo nie je v poriadku,“ povedal miestny starosta Bernd Heine.


Obec tiež zdedila nehnuteľnosť vo Weiperfelden, ktorá bola pôvodne ponechaná ako dedičstvo, ale pôvodný dedič ju odmietol z dôvodu nákladov na údržbu domu a hospodárskych budov.





Záhada monolitov vyriešená? Vraj ide o ruské pokusy o teleportáciu
06 | 12 | 2020 | Diana Zaťková






Komunita je povinná použiť dedičstvo v hodnote 6,2 milióna EUR na „komunálne zariadenia a infraštruktúru“.


„Komunita Waldsolms posmrtne ďakuje manželom Wedelovcom za toto dôležité dedičstvo,“ uvádza sa vo vyhlásení komunity. „Budeme sa s tým vyrovnávať veľmi zodpovedne, rozvíjať našu komunitu pre dobro všetkých a uchovávať si na oboch čestnú pamiatku.“




Miestni obyvatelia už majú nejaké predstavy o tom, na čo by sa mali peniaze minúť. Starosta Heine povedal, že sú potrebné peniaze na cyklistické chodníky, budovy a škôlku. Obyvatelia navrhli, aby sa peniaze použili na vonkajší bazén, verejnú dopravu a zariadenia pre miestne deti.






Čína zapína „umelé slnko“ na jadrový pohon
06 | 12 | 2020 | Diana Zaťková