Matovičova sestra: politici si vyberajú GP tak, aby ich ochraňoval, keď spáchajú trestný čin
02 | 12 | 2020 I Petra Demková

Zuzana Belicová sa po opakovanej kritike krokov svojho brata na čele štátu vyjadrila aj k prebiehajúcej voľbe generálneho prokurátora. A opäť to nie je chvála... Je presvedčená, že GP a vyberá tak, aby vyhovoval politikom a nie ľuďom.


„Už si politici zvolili toho svojho generálneho prokurátora, aby ich mal kto ochraňovať, keď spáchajú trestný čin? Či ešte stále sa nedohodli?“ pýta sa Zuzana hneď v úvode.

Budaj hrá na city a bráni Matovičovu rodinu. Jeho sestru, ktorá tiež čelí útokom, ani len nespomenul
Ján Budaj vo svojom facebookovom statuse napísal ódu na svojho šéfa Igora Matoviča a zároveň vyjadril hlboký súcit pre slovné útoky na jeho manželku a dcéry, ku ktorým malo dôjsť na sobotnom proteste v Trnave. Na sestru premiéra, Zuzanu Belicovú,... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková


„Všimnite si, že 30 rokov si politici vyberajú toho, kto najviac vyhovuje im a nie odbornej verejnosti,“ oznamuje. „V tomto prípade právnikom, advokátom no v prvom rade prokurátorom. Prečo nechcú dovoliť, aby si prokurátori medzi sebou vybrali toho najlepšieho z najlepších, zásadového, nezávislého, ktorý pri posudzovaní skutkov nepozerá naľavo či napravo, ale skutky posudzuje nezaujato a spravodlivo? Prečo o generálnom prokurátorovi chcú vždy rozhodovať politici? Dajte si na to odpoveď sami,“ vyzýva.

Zuzana Belicová je presvedčená, že prokurátor po takej voľbe nemôže konať nezávisle: „Poslanci a vôbec akýkoľvek politik by nemali mať dovolené navrhovať kandidátov na post generálneho prokurátora. Lebo akokoľvek sa budú pri jeho navrhovaní tváriť nezávislo, generálny prokurátor sa im a politickej strane bude celé svoje funkčné obdobie cítiť zaviazaný. Vďačný, že ho navrhli. A potom sa stáva to staré známe “skutok sa nestal“,“ končí svoj príspevok na sociálnej sieti sestra premiéra Matoviča.

Fico: Je podozrenie, že zatýkanie koordinujú Matovič - Kliment - Repa
Igor Matovič nebol v čase zásahu polície proti Pente na krízovom štábe, kde mal byť. Robert Fico si myslí, že bol so sudcom Klimentom a špeciálnym prokurátorom Repom, ktorí mohli akciu koordinovať. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | hld