Tak predsa! Sulík spustil obstarávanie antigénových testov
01 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík dostal od premiéra za úlohu obstarať nákup 16 miliónov antigénových testov. Záujemcovia o ich dodávku majú na prihlásenie ale riadne šibeničný termín.


Richard Sulík a jeho Ministerstvo hospodárstva, ktoré dostali od Igora Matoviča ešte 19. novembra za úlohu nakúpiť 16 miliónových antigénových testov, spustili zverejnením oznámenia o začatí prípravných trhových konzultácií verejné obstarávanie na antigénové rýchlotesty na nový koronavírus SARS-CoV-2, informuje portál topky.sk.
Dotazníky musia záujemcovia vyplniť do zajtra!

Oznámenie o spustení verejného obstarávania zverejnil rezort hospodárstva na svojej internetovej stránke spolu s dotazníkom, ktorý musia záujemcovia o túto zákazku vyplniť a poslať do stredy 2. 12. do 11.00 h na e-mailovú adresu [email protected]. Ministerstvo špecifikovalo minimálne požiadavky na diagnostický rýchlotest, minimálny obsah testovacej súpravy i miesto dodania. Súčasťou dotazníka je aj otázka, či záujemca môže dodať osem miliónov testov do 16. decembra, dodáva portál topky.sk

Pôvodne chcel Richard Sulík do výberovej komisie na dodávateľa aj Roberta Fica, Petra Pellegriniho a Mariána Kotlebu, prví dvaja to ale odmietli s dodatkom, že keď ich nepotrebovali na to na začiatku, keď premiér nakupoval prvé rýchlotesty od trnavskej firmy, tak sa na nákupe teraz podieľať nebudú.

Smer-SD podal podnet na ÚVO v súvislosti s tendrom na testy
Strana Smer-SD podala podnet na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v súvislosti s obstaraním antigénových testov pre plánované celoplošné testovanie na COVID-19. Opozičná strana vidí za celým projektom "kšeft" vládnej koalície. Predseda Smeru-SD... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | TASR