Maďarský kultúrny komisár označil Európu za „plynovú komoru Georga Sorosa“
30 | 11 | 2020 I Diana Zaťková
Szilárd Demeter, ministerský komisár a šéf Literárneho múzea Petofi v Budapešti, pomocou vysoko provokatívneho jazyka opísal maďarsko-amerického finančníka Georga Sorosa a jeho údajný vplyv na politiku EÚ, informuje portál RT.




„Európa je plynovou komorou Georga Sorosa,“ napísal vládny kultúrny komisár. "Jedovatý plyn prúdi z kapsuly multikultúrnej otvorenej spoločnosti, ktorá je pre európsky spôsob života smrteľná." Ďalej charakterizoval Sorosa ako „liberálneho Fuhrera“ a trval na tom, že podnikateľova „liberálno-árijská armáda ho zbožšťuje viac ako Hitlera“.

Tento článok bol napísaný ako pokarhanie rastúcej nevraživosti Bruselu voči Poľsku a Maďarsku kvôli údajnému porušovaniu právnych noriem a ľudských práv v rámci bloku. Podľa Demetera sú Maďari a Poliaci „novými Židmi“ Európy.

Slováci môžu Čechom závidieť: Otvárajú reštaurácie aj fitká, na akciách ich môže byť viac!
Prečo nie aj u nás? Spýtajú sa zrejme prevádzkovatelia našich reštaurácií a fitnescentier pri správe, že v susednom Česku ich už môžu otvoriť. I tam síce ešte platia isté obmedzenia, no nie také tvrdé aké máme my. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Obe krajiny pristúpili k blokovaniu rozpočtu Európskej únie, ktorý by mohol zadržať prostriedky na pomoc národom obvineným z nedodržiavania demokratických štandardov. Varšava a Budapešť odsúdili toto ustanovenie ako hon na čarodejnice zamerané na ich sociálne konzervatívne vlády.

Zatiaľ čo maďarská vláda sa otvorene vyjadrovala o svojom odmietnutí Sorosa a jeho fundovanej obhajobe liberálnych káuz vrátane kontroverznej politiky migrantov EÚ, ktorá vedie k imigračnej kríze, zdá sa, že Demeterov článok pre mnohých prekročil červenú čiaru.

Biden si zlomil nohu. Hral sa so psom
Novozvolený americký prezident Joe Biden utrpel pri hre s jedným zo svojich psov menšiu zlomeninu pravej nohy. Zranenie odhalilo vyšetrenie počítačovou tomografiou (CT) v nedeľu a zrejme si vyžiada nosenie ortézy počas niekoľkých týždňov, oznámil... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020


Článok vyvolal pobúrenie zo strany Zjednotenej maďarskej židovskej kongregácie, ktorá označila tento článok za „nevkusný“ a „neodpustiteľný“. Podobné pobúrenie vyjadrilo aj izraelské veľvyslanectvo v Budapešti. "Nie je možné spájať najhorší zločin v histórii ľudstva alebo jeho páchateľov s akoukoľvek súčasnou debatou, bez ohľadu na to, ako je to nevyhnutné," napísala izraelská diplomatická misia v tweete.

Soros, sám Žid, vyrastal v Maďarsku a prežil holokaust. Niektorí však tvrdili, že pobúrenie nad Demeterovými metaforami bolo na mieste. "Demokratickí politici to o Trumpovi hovoria každý deň," uviedol jeden z pozorovateľov Twitteru o zúrivosti nad porovnaniami s Hitlerom.

Premiér Viktor Orbán už roky bojuje so Sorosom, pričom jeho vláda uzákonila legislatívu, ktorá vytlačila z krajiny univerzitu a charitu financovanú miliardárom.

"Po ére dinosaurov prišla éra potkanov", hovorí Jegor Ligačev, storočný bývalý člen politbyra ZSSR
Jegor Ligačev si myslí, že "je škoda, že v Kremli neboli bojovníci, ktorí by odstránili Gorbačova a zachránili ZSSR. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Ivan Brožík