Na internet unikli fotografie mŕtveho tela Diega Maradonu. Argentínčania zúria
27 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Používatelia sociálnych sietí v Argentíne boli vo štvrtok značne pohoršení po tom, čo na internet unikli fotografie mŕtveho tela Diega Maradonu v jeho pohrebnej rakve, informuje portál Bueno Aires Times.


Na snímkach je zobrazený muž, ktorý pózuje pri otvorenej rakve, pričom sa o ňom predpokladá, že je zamestnancom márnice. Maradonova tvár je čiastočne viditeľná cez otvor v bielom vaku, ktorý ho obklopuje.

Noviny The Times fotografie videli, ale rozhodli sa ich nezverejniť.

Fotografie sa rýchlo začali šíriť na sociálnych sieťach a vyvolali pobúrenie u mnoho používateľov. O pár minút neskôr právnik zosnulého futbalistu Matías Morla vo svojom príspevku na Twitteri odhalil osobu zo snímok.

Maradonov pohreb museli pozastaviť. Davy smútiacich fanúšikov sa "tlačili" do vládneho paláca (VIDEO)
Tisíce ľudí sa hrnuli do Buenos Aires, aby vzdali úctu futbalovej legende Diegovi Maradonovi, ktorý zomrel v stredu vo veku 60 rokov. Prílev ľudí do prezidentského paláca však spôsobil, že úradníci museli pohreb pozastaviť, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Marek Molnár


"Vzhľadom na šírenie takýchto snímok sa osobne postarám o nájdenie darebáka, ktorý tieto fotografie urobil. Všetci, ktorí sú zodpovední za tento zbabelý čin, budú platiť," uviedol Morla vo svojom príspevku.

"Diego Molina je darebák, ktorý sa vyfotografoval vedľa rakvy Diega Maradonu. Pre pamiatku môjho priateľa si neoddýchnem, kým za takýto čin nezaplatí," uviedol právnik v ďalšom príspevku, keď zistil totožnosť vinníka.

Väčšina používateľov na sociálnych sieťach s právnikom súhlasila. "Musíte byť neúctivý, nehanebný a nechutný, aby ste na sociálne médiá nahrali fotografiu mŕtvoly, nech už je to Maradona alebo ktokoľvek iný. Tento svet je naozaj nechutný," napísal jeden užívateľ.



Predpokladá sa, že fotografie boli vyhotovené v nemocničnej márnici v San Fernando, kde došlo k Maradonovej pitve. Jeho telo bolo neskôr prevezené do prezidentského paláca Casa Rosada.

Desaťtisíce Argentínčanov čakali vo štvrtok na poslednú rozlúčku s Maradonom. Mnoho smútiacich fanúšikov bolo v slzách a niektorí si dokonca obliekli dres s číslom 10, keď sa zhromaždili v prezidentskom paláci Casa Rosada v Buenos Aires, aby videli jeho rakvu.

Avšak prílev ľudí do prezidentského paláca spôsobil, že úradníci museli pohreb pozastaviť. Policajti boli tiež donútení použiť gumové projektily a slzný plyn.

Chára a Boston? Neisté! Hovorí sa o Tampe, Toronte a Islanders
Čas beží a Zdeno Chára je v NHL stále bez práce. Ani koncom novembra sa nepohli ľady ohľadom predĺženia kontraktu v Bostone, a tak sa v zámorí začína hovoriť o tom, že jeho čas v drese s veľkým B na prsiach sa chýli ku koncu a že v rámci ligy... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Timotej Dudka