Freddie Mercury a jeho smutný koniec: Bez niekoľkých zubov prišiel aj o nohu!
26 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Freddie Mercury zomrel vo veku 45 rokov na AIDS. Jeho príbeh je aj po dlhej dobe od jeho smrti zahalený mnohými tajomstvami. Gitarista kapely Queen až teraz prezradil, že spevák prišiel na sklonku života o nohu, informuje portál Šíp.


Freddie Mercury tajil, že má AIDS. Darilo sa mu to dlhú dobu. Chorobe podľahol deň po tom, ako ju verejnosti prezradil. Ešte pred smrťou kapela natočila video k piesni These Are The Days Of Our Lives. Klip je však čiernobiely.

Len tak sa najlepšie skrylo, že Mercury už bol vychudnutý a mal zničenú pleť. Tú mali zakryť nánosy make-upu. Pred kamerou už nepredvádza svoje divoké tančeky, ale skôr len stojí na jednom mieste. Keď otvorí ústa, je možné vidieť, že mu chýba časť zubov.



Dalo by sa povedať, že sa chorobu pokúšal utajiť aj sám pred sebou. Na to, že jeho zdravotný stav nebol dobrý, kašľal. "Mal obrovský problém s jednou nohou, veľmi mu z nej nakoniec nezostalo," uviedol v rozhovore pre The Sunday Times gitarista Queen a kamarát Brian May.

"Raz nám to ukázal pri večeri a potom povedal: "Ach Brian, ospravedlňujem sa, ak som ťa naštval tým, že som ti to ukázal..." A ja som mu odpovedal: "Nie som naštvaný, Freddie, až na to, že som si až teraz uvedomil, s akými strašnými bolesťami sa musíš vyrovnávať!" dodal.

Freddie sa krátko pred smrťou rozhodol, že prestane brať lieky. Tie mu síce potlačovali príznaky, ale život mu predlžovali len umelo. Chcel cítiť, čo sa s ním deje a nie byť neustále nadopovaný.

Freddie Mercury a jeho posledné dni života: Mal jedno želanie!
Tento rok v novembri uplynie už 29 rokov od chvíle, čo nás navždy opustil legendárny spevák Freddie Mercury z kapely Queen. O posledných dňoch jeho života prehovoril už pred časom jeden z jeho najbližších spolupracovníkov, píše portál... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


"Vedel, že to príde, a tak sa dva týždne pred koncom jednoducho rozhodol, že už nebude brať žiadne lieky, ktoré by ho udržiavali nažive. Aj keď ho choroba zabíjala, aspoň to mal pod kontrolou," povedal jeho osobný tajomník Peter Freestone v rozhovore pre televízny program.

Freestone tiež prezradil, čo všetko pre Freddieho robil. "Komplexne som sa o neho staral, aby sa mohol stopercentne venovať hudbe. Vybavoval som telefóny, platil zloženky, upratoval som, varil, nakupoval. Pracoval som pre neho 24 hodín denne, sedem dní v týždni," uviedol Blesku.

Čo by povedal Freddie Mercury o filme Bohemian Rhapsody?
Viac ako štvrťstoročie po smrti Freddieho Mercuryho bol jeho inšpiratívny životný príbeh sfilmovaný. Čo by legendárny spevák na životopisnú snímku Bohemian Rhapsody povedal? Názory sa líšia. Informuje stars24. Čítať ďalej
04 | 03 | 2020 | Dominik Simon


Pár rokov po smrti speváka sa jeho asistent usadil v Prahe. "Žijem tu už 18 rokov a som tu veľmi spokojný. Fascinuje ma muzikálnosť Čechov, ale aj celkovo sú tu milí a inteligentní ľudia. Mám tu veľa kamarátov, cítim sa tu dobre", konštatoval Freestone.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/08/10/zomrela-irena-sedlecka-%e2%80%a091-freddie-mercury-vdaka-nej-znova-povstal-z-mrtvych/