Sulík hovorí, že protipandemický plán najskôr predložia pandemickej komisii
23 | 11 | 2020 I tasr

Protipandemický plán, ktorý v pondelok predstavila SaS, najskôr predložia pandemickej komisii, aby sa k nemu vyjadrila, a až následne ho predstavia na ústrednom krízovom štábe. Uviedol to počas rokovania ústredného krízového štábu minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík.


"Oceňujem konštruktívny prístup, že to dáme odborníkom a oni sa k tomu vyjadria," povedal Sulík. Povedal, že o ich návrhu sa na krízovom štábe čiastočne rozbehla aj debata. "Teší ma, že Marek Krajčí  navrhuje posudzovať Slovensko nie ako celok, ale podľa jednotlivých regiónov v závislosti, kde je aká veľká miera nakazenia," doplnil minister hospodárstva.

Sulík povedal, že návrh je na svete a každý si ho môže stiahnuť. Poznamenal, že každý si môže spraviť svoj názor sám. Tvrdí, že je pripravený na odbornú diskusiu a vyzval všetkých, aby sa prípadne k návrhu vyjadrili. "Budem sa zaoberať len vecnými, konštruktívnymi pripomienkami," uviedol Sulík.
Opäť zopakoval, že nevidí dôvod na celoplošné testovanie na celom Slovensku. "Zmysel vidíme len v okresoch a obvodoch, ktoré sú najpostihnutejšie," uzavrel minister hospodárstva.

Nový protipandemický plán Semafor zdravia z dielne SaS zohľadňuje situáciu v regiónoch. Hovorí o opatreniach, pravidlách a odporúčaniach pre celé Slovensko, pre konkrétne obvody, spomína plán testovania, rieši cezhraničný režim aj odškodnenie zatvorených či obmedzených prevádzok.

Matovič hrozí odchodom z vlády. Sulíkov plán označil za cestu do pekla
Azda nikto nepredpokladal, že protipandemický plán príjme premiér Matovič s otvorenou náručou, Jeho reakcia ale prekvapila všetkých. Pri voľbe generálneho prokurátora dokonca pohrozil odchodom s koalície! Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.