Priznanie kolegov Karla Gotta: Ako s ním vychádzali?
20 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Karel Gott nebol len populárny spevák, ale aj herec. Strihol si úlohu napríklad v rozprávke Keď draka bolí hlava, a jeho kolegovia prezradili, aké to bolo natáčať s hviezdou takého formátu, píše portál Stars24.


Podľa Jakuba Jablonského bol Gott neuveriteľná trieda. "Stretli sme sa počas nakrúcania v maskérni a mám s ním výbornou príhodu. Sedel na stoličke, rozprávali sme sa, niečo som mu hovoril a on nepočúval. A namiesto toho, aby mi povedal, nech mu to zopakujem, sa zrazu postavil, prišiel ku mne a povedal: "Prosím, ja vás nepočujem." Ten človek je trieda a je obdivuhodné, že to natáčanie v jeho veku takto bravúrne zvládol," uviedol Jablonský v rozhovore pre agentúru SITA.


To je však len zlomok toho, čo na ňom všetci obdivujú. Rozprávku totiž natáčali krátko po tom, čo sa spevák po ťažkých zdravotných problémoch postavil opäť na nohy.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/15/sokujuce-karel-gott-%e2%80%a080-sa-mal-v-minulosti-uz-raz-ozenit/

"Tú rozprávku sme totiž natáčali tesne po tom, čo mal tie veľké zdravotné problémy, a napriek tomu bol veľmi zapálený, stále pripravený. Nikomu nedal najavo, že by mal nejaké zdravotné komplikácie. Bolo to fantastické, celý štáb a všetci na pľaci si ho neskutočne vážili," povedal režisér Dušan Rapoš.

Ten pritom Gotta pôvodne oslovil, aby s dcérkou naspieval k rozprávke len pieseň. Potom ale dostal knižku, podľa ktorej rozprávka vznikla, a tá sa mu veľmi páčila.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/09/nove-pokracovanie-knihy-o-gottovi-%e2%80%a080-kvoli-nemu-ma-mali-za-blazna-spomina-zdenek-troska/

"Tak sme ho na vlne jeho záujmu o ten príbeh následne oslovili, či by si nezahral českého kráľa. Karel si prečítal scenár a vzápätí mi volal, že by hral radšej kováča. Hovorím mu, že kováč ale hovorí slovensky a on na to, že: "No práve, to je aspoň nejaká výzva! Keď už mám zase byť po rokoch vo filme, nech je to niečo inšpiratívne a niečo, čo mi dá aj trošku zabrať. Nech to nie je len taká prechádzka pred kamerou'," opisuje režisér.

"A musím povedať, že sa pripravoval naozaj veľmi seriózne. Partnerku mu robila Kamila Magálová, tá zas hovorila po česky. Boli to úžasné chvíle. Mať pred kamerou Magálovú a Gotta, čo viac si môže režisér priať," dodal Rapoš.

Milan Kňažko porazil Covid, ale zápal pľúc zostal a hlas sa mu nevrátil
Keď ho pred mesiacom pustili z nemocnice, kde bol hospitalizovaný s nákazou Covid-19, vyzeralo to, že je z najhoršieho vonku, ale nie je. Herec Milan Kňažko (75) má stále veľké zdravotné problémy, ktoré zrejme nikdy nezmiznú, píše portál... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Timotej Dudka