Kritický stav vranovskej nemocnice: Pre COVID-19 jej hrozí zatvorenie!
19 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zdravotníci v nemocniciach sú preťažení, je ich málo a navyše sa dramaticky míňajú aj voľné lôžka pre koronavírusových pacientov.

Tretiu vlnu koronavírusu ovplyvní počasie, modlime sa, aby opatrenia fungovali, tvrdí odborník
Český evolučný biológ Jaroslav Flegr tvrdí, že tretiu vlnu pandémie koronavírusu ovplyvní počasie. Počas tzv. chrípkovej sezóny sa podľa neho bude respiračné ochorenie COVID-19 šíriť oveľa viac, píše portál Šíp. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Timotej Dudka
vo Vranove nad Topľou dokonca hrozí uzavretie.


Nepriaznivá situácia súvisí jednak s kapacitnými možnosťami zariadenia, ale veľkým problémom sú aj chýbajúci zdravotníci. „Už sme zahnaní do kúta. Naozaj nám hrozí zatvorenie prevádzky a možno aj zatvorenie nemocnice, keď to takto bude pokračovať ďalej," uviedol pre portál 1.pluska.sk riaditeľ vranovskej nemocnice Eugena Leša.
Zdravotníci sú unavení a boja sa o svoje rodiny

Nemocnica podľa riaditeľa vyčlenila celú kapacitu interného oddelenia pre pacientov s ochorením COVID-19 a transformáciu na COVID-19 ambulanciu podstúpila aj gynekologická ambulancia. „Tí ľudia sú unavení, boja sa, boja sa o svoje rodiny. Odmietajú prísť do práce, využívajú karanténu. Keď len trošku môžu, utečú, sú aj takí,“ prezradil Leša na šokujúcu informáciu týkajúcu sa chýbajúcich zdravotníkov s tým, že aj oni sú „obyčajní ľudia, ktorí sa toho boja“.

Leša tiež dodal, že situácia v okrese sa vôbec nezlepšuje. „Keď ľudia nebudú dodržiavať všetky veci, ktoré budú nariadené, tak sa to bude zhoršovať,“ skonštatoval smutne riaditeľ. Nemocnica vo Vranove nad Topľou aktuálne ponúka testovanie antigénovými testami v pracovných dňoch štyri hodiny popoludní. Od budúceho týždňa budú odbery realizovať počas plných ôsmich hodín, dodáva v závere portál 1.pluska.sk.

Ľudia plačúci a kričiaci do telefónu, úplne zničení úradníci, aj toto našla armáda na Orave
Boj s koronavírusom mimo prvej línie je vyčerpávajúci, vyhľadávači kontaktov nakazených nepustia telefón celý deň z ruky. Na Orave už naplno pomáhajú vojaci. Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.