Konečne! Sulík načrtol svoj pandemický plán. Neodpustil si uštipačný odkaz premiérovi
18 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bolo že to zvady okolo pandemického plánu, ktorý od ministerstva hospodárstva žiadal premiér. Teraz, zdá sa, sa vody môžu aspoň trochu upokojiť, pretože Sulík z neho už čosi prezradil.


Richard Sulik bol minulý týždeň podľa premiéra na dovolenke v Dubaji, no pravda je taká, minister hospodárstva spojil svoju pracovnú cestu s dovolenkou. Po návrate začal aj so svojím kolektívom pracovať na pandemickom pláne, ktorý od neho Igor Matovič žiadal, píše portál cas.sk.
V pláne je aj rozdelenie krajiny

Podľa Sulíka to bude súhrn opatrení, ktoré navrhne strana SaS. Ako prvé si stanovíme kritéria, podľa ktorých určíme akési skóre. Následne, v druhom kroku povieme, ako chceme rozdeliť krajinu, či to budú okresy alebo niečo iné. A do tretice povieme, v závislosti od výšky skóre, v akom regióne majú platiť aké opatrenia. Nebude jedna sada opatrení, ktoré majú platiť pre celé Slovensko,“ vysvetlil minister hospodárstva o čo v dokumente ide.

Podľa neho tam, kde je „naozaj problém“, sa príjmu podľa jeho slov opatrenia zodpovedajúce veľkosti problému, „pokojne aj lockdown“. „Tam, kde takýto problém nie je, nie sú potrebné tvrdé opatrenia,“ doplnil Sulík, podľa ktorého pôjde o podobný model, aký majú v Česku, teda časť dokumentu má tvoriť semafor.

Matovič rezignoval a ponúkol svoje miesto Sulíkovi, vyznelo dnes na jeho tlačovej besede
Igor Matovič dnes otvorene vyhlásil na tlačovej besede, že si uvedomil až teraz, že má Richarda Sulíka ako podpredsedu vlády, teda ako svojho zástupcu a ponúkol mu svoje miesto. Podmienil to však tým, že Richard Sulík musí predstaviť lepší plán pre... Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Nevie, ako nedeľu premiér myslel

Minister hospodárstva sa pristavil aj nad vyjadrením predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý ho vyzval, že ak príde do nedele 15. novembra s plánom, ktorý zníži do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s koronavírusom.„Neviem, akú nedeľu mal na mysli, ale neverím, že mohol mať na mysli nedeľu, ktorá bola pred tromi dňami. Pán Matovič vedel, že som bol na dovolenke a že som sa práve v nedeľu vracal. Elementárna logika, ktorou pán Matovič bezpochyby oplýva, hovorí, že keď sa vrátim v nedeľu poobede z týždňovej dovolenky, ťažko môžem v nedeľu večer predstaviť niekoľkostranový použiteľný dokument. Som presvedčený, že myslel najbližšiu nedeľu,“ podotkol Sulík.
Politik nemôže byť ako z cukru

Ak náhodou nebude plán dovtedy hotový, „dôležité je uprednostniť kvalitu a nie sa tu naháňať, že jeden alebo dva dni hore dole“ vyjadril sa ešte minister hospodárstva. „Vždy som hovoril čo si myslím a s tým nemienim prestať. Keď má premiér potrebu uchýliť sa k osobným urážkam, invektívam, je to skôr jeho vizitka. Nebudem to opätovať ani komentovať,“ povedal predseda SaS. Na otázku, či sa cíti komfortne v takejto koalícii reagoval, že zažil aj horšie. „Keď chcete ísť do politiky, nemôžete byť z cukru. Netreba pre všetko začať hneď plakať,“ skonštatoval Sulík, uvádza na záver portál cas.sk.

Kamarátstvo sa skončilo, Matovič spravil za Sulíkom hrubú čiaru
K zmiereniu medzi Matovičom a Sulíkom, zdá sa, tak skoro nepríde. Kto má na tom najväčší podiel sa dá povedať len ťažko. No je jasné, že ich vzťahy nikdy doteraz neboli horšie. Nasvedčujú tomu aj ich statusy na sociálnej sieti. Posvietil si na to... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.