Kamarátstvo sa skončilo, Matovič spravil za Sulíkom hrubú čiaru
17 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

K zmiereniu medzi Matovičom a Sulíkom, zdá sa, tak skoro nepríde. Kto má na tom najväčší podiel sa dá povedať len ťažko. No je jasné, že ich vzťahy nikdy doteraz neboli horšie. Nasvedčujú tomu aj ich statusy na sociálnej sieti. Posvietil si na to portál cas.sk.


Premiérovi Matovičovi už zrejme s predsedom SaS a ministrom hospodárstva Sulíkom došla trpezlivosť. Matovič sa so Sulíkom prvýkrát vážnejšie pochytili pri obmedzeniach so zatváraním podnikov, keď Sulík loboval za záchranu ekonomiky a Matovič zase sa hájil ochranou zdravia a životov. Ako sa zdá, ich posledný spor má ešte hlbšie korene. Informuje o nich aj portál cas.sk.
Rišo je ako malý nezodpovedný chlapec

Igor Matovič je zvyknutý podeliť sa o všetky svoje emócie na Facebooku a spravil to tak aj teraz. Na tlačovej besede minulú stredu požiadal Sulíka, aby do nedele predstavil alternatívny plán, ako splniť podmienku Konzília epidemiológov, teda denný počet prípadov pod 500 a mohli by sa tak od pondelka 30. novembra reštaurácie, školy a spol. otvoriť „...tak, ako znel môj plán s Komunitným testovaním, ktorý Rišo z dovolenky zahatal. Pravdu povediac, myslel som si, že sa pochlapí. Že ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec. Bohužiaľ, nevydalo,“ skonštatoval hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti svojsky premiér.



Matovičove zmeny vo vyhláseniach už spôsobujú chaos. Visolajský mu to povedal jasne
Premiér Igor Matovič pripomína v poslednom kráľa z rozprávky Pyšná princezná. Aj v jeho prípade sa dá povedať, že „odvolávam, čo som odvolal a sľubujem, čo som sľúbil!“ Ale, s iným chaosom aký bol v rozprávke –... Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Už nenechá vyrušovať žiadnym podrazom

„Je pondelok poobede a ani chýru, ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS. Čo teraz? Nemôžeme ďalšie dni čakať, kým sa niekomu uráči. Dvadsať ľudí denne umiera, ich život nepočká. Stovky tisíc detí nie sú v školách, ich osud tiež nepočká. Tisícky de facto zatvorených reštaurácií tiež nemôžu doplácať na to, že sa niekomu nechce či nevie. Takže, KONEČNÁ. Keďže pán minister úplne odignoroval legitímne danú úlohu, nemôžu ľudia viac na jeho nekonanie doplácať. Odteraz až do momentu, kým neklesne počet pozitívnych na zanedbateľné minimum, sa už nenechám vyrušovať žiadnym podrazom zo strany SaS. Nebudem sa ním zaoberať, nebudem na neho reagovať. PREČO? Lebo ide naozaj o životy a nemá zmysel sa zapodievať ľuďmi, ktorí si to ani len nevedia uvedomiť,“ vyhlásil rezolútne Matovič a svojmu koaličnému partnerovi zanechal aj osobný odkaz.



Matovičovým návrhom nerozumie už ani Remišová. Prečo sa otvárajú niektoré zariadenia a iné nie?
Predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová nerozumie, na základe čoho sa otvárajú niektoré zariadenia a iné nie, "a už vôbec nie, prečo pre školy platí limit šesť detí a pre iné zariadenia a podujatia platí 50 percent kapacity". Naráža pritom... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Ide o zdravie, skús odteraz pomáhať a neubližuj

„ps. Rišo, teraz budem osobný. Celý čas v politike som Ťa mal vlastne rád. Vždy. Aj keď si si zo mňa robil posmešky, aj keď si huckal svojich ľudí proti nášmu hnutiu. Ja som to nerobil, nikdy. Nikdy sme neurobili nič také, že by sme médiám posunuli informáciu o SaS, ktorá by vám mohla ublížiť. Vy ste to urobili opakovane. Nevadí, čo bolo bolo. Skús, prosím Ťa, odteraz už podrazy voči koaličným partnerom nerobiť. Ničomu to nepomáha, možno vašim percentám, ale verejnému záujmu určite nie. My, tri strany, stojíme v ťažkej chvíli pevne pri sebe, pridajte sa, prosím. Ide o zdravie a životy, skús odteraz pomáhať a neubližuj. Dík,“ uzavrel Matovič svoj nečakane tvrdý status. Strana SaS v reakcii na to zopakovala, že plán predstaví v priebehu tohto týždňa. „Predseda SaS na ňom už dlhšie pracuje," uviedol pre agentúru SITA hovorca strany Ondrej Šprlák, uzatvára portál cas.sk.

Matovičov veľký status. Nadávky, výhovorky, manipulácia a plané sľuby
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v piatok predpoludní vo veľkom statuse na sociálnej sieti priblížil znovu sa zhoršujúci vzťah s podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom z SaS, ktorý sa toho času nachádza v Dubaji. Sulík podľa slov... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová