Národniari sa chystajú do ulíc, na referendum o zvrhnutí vlády spisujú petíciu
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Odporcovia vlády Igora Matoviča si už druhýkrát povedali „Stačí!“ a po 17. októbri sa pripravuje druhý protest v uliciach hlavného mesta. Tentokrát na štátny sviatok, ktorým si pripomíname nežnú revolúciu a zvrhnutie totalitného komunistického režimu.


Voči vláde sa dvíha vlna kritiky a to nie len za chaotické protipandemické opatrenia, ale aj za spôsob, ako Igor Matovič, túto vládu a republiku riadi. Na odpor voči nemu vyzývajú všetky opozičné strany, ale aj mimoparlamentná SNS.
„Kapitán“ zatrúbil do útoku – ide sa protestovať!



Slovenská národná strana zažila v ostatných voľbách porážku, o akej sa jej pred nimi ani len nesnívalo, veď z 8,64 % vo voľbách v roku 2016 spadla na konci februára 2020 na mizerných 3,16 %. Predseda národniarov Andrej Danko sa síce najskôr rozhodol post predsedu ponúknuť niekomu inému, neskôr si to však rozmyslel a na funkciu kandidoval opäť.

SNS sa však aj po voľbách prepadáva stále hlbšie a hlbšie, veď pri ostatnom prieskume agentúry AKO sa v polovici októbra v preferencii hlasov prepadla ešte hlbšie, na 2,4 %!

Diktátorské postupy vlády a zneužívanie armády
Minister obrany Jaroslav Naď sa vyhráža občanom Slovenskej republiky nasadením ozbrojených síl resp. Vojenskej polície. Takýmto svalnatým vyhlásením a osobnou demonštráciou sily chce vojenskú políciu zneužiť počas avizovaného protestu proti... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová


A tak staronový predseda a už ex-„kapitán“ Andrej Danko zatrúbil na útok. Aj národniari sa zapoja do protestov, ktoré sa chystajú na 17. novembra v uliciach Bratislavy. „Ideme vyjadriť svoj názor aj za bezbranné duše, za všetkých tých, ktorým sú odopierané základne ľudské práva, prístup k potravinám, dôchodkom, práci, zdravotnej starostlivosti či vzdelaniu,“ napísal na začiatku svojho statusu na sociálnej sieti Andrej Danko. „Požadujeme spravodlivosť, rovnosť. Politici sú volení zástupcovia občanov a majú slúžiť a pomáhať ľuďom,“ pokračuje v statuse predseda SNS, ktorý zároveň pripomína, že sa chcú ukázať, že sú, a že na Slovensku žijú radi.



Občania vyzývajú na odpor voči Matovičovej vláde. Naozaj čakajú Slovensko otvorené protesty?
Valí sa to zo všetkých strán. Vyhlásenia, otvorené listy, plamenné výzvy, vrátené vyznamenania… Občania majú plné zuby korony, to sa dá pochopiť. Lenže rovnako majú aj plné zuby Matoviča a jeho spôsobu vládnutia. A to sa dá tiež... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová

Národniari by radi dokončili to, čo začali

Danko tiež pripomenul, že sú mimoparlamentnou stranou, takže ulica je pre nich jediným priestorom, kde môžu politicky pracovať. „Je teda našou povinnosťou ísť medzi ľudí a bojovať za nich. Sme tam za všetkých, ktorí tam byť nemôžu. Je najvyšší čas spájať všetky sily, ktorým ide o záchranu Slovenska a v ňom žijúcich Sloveniek a Slovákov,“ končí svoj status predseda národniarov, ktorí by sa určite radi opäť pripomenuli verejnosti a zrejme sa radi vrátili nielen do parlamentných lavíc, ale aj do vlády a znovu začať ovplyvňovať riadenie nášho štátu a starať sa o blaho jeho občanov.

Slovenská národná strana, rovnako ako jej niekdajší koaličný partner z poslednej vlády, Smer-SD, vyzýva ľudí, ktorí nie sú spokojní s touto vládou, že sa môžu podpísať pod petíciu za referendum, ktorú národniari organizujú. Národniari sa teda tiež zúčastnia 17. novembra pred úradom vlády protestných pochodov aj s  nespokojnými ľuďmi, ktorým sa chcú pripomenúť, že sú stále tu, že im na nich záleží, a že svoju nedokončenú prácu v ich prospech by radi po mimoriadnych voľbách dokončili.



SNS sa pripravuje na protesty vo veľkom štýle. Budú rozdávať žlté vesty
Predseda SNS Andrej Danko dnes na svojom Facebookovom profile zverejnil aktivitu Slovenskej národnej strany, ktorá sa chce zapojiť priamo do protestov proti opatreniam vlády Igora Matoviča. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová