Bola mladá učiteľka Viola zavraždená a znásilnená? Všetko mohlo byť inak
13 | 11 | 2020 I Natália Sollárová

Pred rokom otriasla Slovenskom správa o brutálnom úmrtí mladej a talentovanej Violy Macákovej (†34). Objavili sa informácie, že bola surovo zavraždená, znásilnená a dokonca aj umučená. To prinieslo veľa emócií i vlnu strachu. Zdá sa však, že v prípade nastal nečakaný posun. Informuje Nový čas.


Doterajšie vyšetrovanie podľa portálu Nový čas čoraz viac smeruje k záveru, že smrť mladej ženy prekvapivo nespôsobila iná osoba. Dobitú a podchladenú Violu našli v pondelok ráno 11. novembra minulého roku na kope železnej rudy v bratislavskom prístave. Mala mnohopočetné závažné zranenia, okrem iného zlomeninu dvanásteho stavca, členkov, odreté kolená a poranený konečník. Keď na miesto prišli záchranári, ešte žila, pri prevoze do nemocnice však zraneniam podľahla.

Súdna pitva ukázala, že príčinou jej smrti mala byť embólia. Kriminalistický a expertízny ústav skúmal oblečenie, ktoré mala na sebe celé mesiace. Ako ďalej píše Nový čas, podľa expertízy bola Viola pred smrťou do pol pása namočená v Dunaji. Stopy po vode z rieky mali analyzovať na jej sukni, pančuchách i topánkach. Kabát, mobil a tablet však doteraz nenašli.

Snažila sa uniknúť sekte, píše bulvár o vražde Violy. Kresťanský spolok hovorí o dezinformáciách
Niekoľko dní po vražde Violy Macákovej prišli bulvárne média so špekuláciami, že skutok môže súvisieť s jej členstvom v Apoštolskej cirkvi. Hoci to priamo nenapísali, atmosféra článkov tento dojem navodzovala. Organizácia sa bráni a vo svojom... Čítať ďalej
29 | 11 | 2019 | Attila Molnár


Najnovšie informácie podľa Nového času hovoria, že zlomený stavec nebol spôsobený inou osobou, ale jednoznačne pádom. Vyšetrovanie by tak podľa zistení portálu malo smerovať k tomu, že bude prekvalifikované z trestného činu zabitia na smrť bez cudzieho zavinenia.

Prípad vedie bratislavský odbor kriminálnej polície. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková pre agentúru SITA potvrdila, že polícia má po roku vyšetrovania k dispozícii posudok znalcov súdneho lekárstva. Vyšetrovateľ sa s ním v súčasnosti oboznamuje a analyzuje ho, aby stanovil ďalší postup. Dovtedy prípad vyšetrujú ako trestný čin zabitia.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa taktiež nebudeme vyjadrovať k zaisteným stopám, vykonanému znaleckému dokazovaniu ani k iným vykonaným dôkazom a procesným úkonom,“ uviedla v tejto súvislosti ďalej Slamková. O výsledkoch budú oficiálne informovať až keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Vyčíňa v Bratislave sériový vrah? Ďalšiu mladú ženu našli mŕtvu!
Len pár týždňov potom, čo Slovenskom otriasla brutálna vražda mladej učiteľky, našli v tej istej mestskej časti telo ďalšej mŕtvej ženy. Podľa polície však oba prípady spolu nesúvisia. Je to skutočne tak, alebo to je len stratégia vyšetrovateľov,... Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | Attila Molnár


Takmer po roku vyšetrovatelia obdržali aj výsledky medzinárodnej právnej pomoci, o ktorú požiadali Spojené štáty americké v súvislosti s komunikáciou mladej ženy na sociálnych sieťach, uvádza portál sme.sk. Tieto informácie však ešte neboli dodané kompletne. Keďže jeden z posledných  telefonátov Violy bol dátový hovor, mohol by byť kľúčový, pretože sa k nemu zatiaľ nikto nepriznal.

Hovorkyňa doplnila, že kriminalisti vypočuli množstvo svedkov, nielen z prostredia kamarátov, známych a spolupracovníkov nebohej modelky a učiteľky angličtiny, ale aj ďalších ľudí, ktorí vyplynuli z priebehu vyšetrovania a mohli mať k objasneniu prípadu podstatnú informáciu. Dokonca mali vypočúvať aj veštice.

Podľa informácií Nového času však mala Viola krátko pred svojou smrťou viacero záhadných telefonátov. V nich sa napríklad ospravedlňovala za veci z dávnej minulosti. Okrem toho sa údajne mala lúčiť s ľuďmi, s ktorými nebola v kontakte celé roky a podľa svedkov ich telefónne čísla prácne zháňala.

Kto šíri hoax o ďalšej tretej vražde ženy v Bratislave
Osoba, ktorá najviac šíri poplašnú správu o ďalších vraždách, ju aj napriek upozorneniam šírila ďalej. Za šírenie poplašnej správy jej hrozia dva roky. Informuje portál medialne.sk Čítať ďalej
23 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Zo zistení Reportérov RTVS vyplýva, že Viola bola v kontakte so svojou mamou v nedeľu 10. novembra okolo obeda a povedala jej, že sa prechádza. Potom telefonovala aj pastorovi kresťanského spoločenstva Otcov dom, ale nikto jej nezdvihol. Do 23. hodiny bola v jazykovej škole. Pri odchode ju zachytili priemyselné kamery a údajne trikrát zmenila smer, ktorým sa vydať. Potom je jej pohyb neznámy až do 1. hodiny z nedele na pondelok. Jej mobil vyslal posledný signál na Šafárikovom námestí, pravdepodobne išlo o spomínaný dátový hovor.

Pastor hovoril s Violou 7. novembra. „Nás posledný rozhovor bol vo štvrtok, predtým, nebola vo svojej koži, mal som naozaj pocit, akoby niečo chcela povedať, zároveň to nemohla povedať a akoby chcela niekde ujsť. A cítila sa byť v ohrození. Dokonca aj kamarát, čo sa s ňou stretol v utorok mal pocit, že sa stále obzerala, či niekto ich nevidí spolu,“ uviedol pre Reportérov Vladimír Žák.

Zároveň dodal, že mal pocit, akoby chcela chrániť ľudí vo svojom okolí. Keď sa mala stretnúť s ďalším kamarátom z Otcovho domu, s ktorým bývala v pravidelnom kontakte, ich schôdzku v nedeľu niekoľkokrát odložila a dala mu zvláštnu podmienku, že sa nemôžu stretnúť u nej doma, čo bolo veľmi prekvapivé.

V prípade smrti mladej učiteľky sa nepreukázala aktivita recidivistu alebo sériového páchateľa
Poznatky získané doterajším vyšetrovaním smrti mladej učiteľky Violy Macákovej jednoznačne nepreukázali aktivitu recidivistu alebo sériového páchateľa. Na sociálnej sieti to uvádza Policajný zbor SR . Z tohto dôvodu nebolo nevyhnutné okamžite... Čítať ďalej
20 | 11 | 2019 | TASR


Polícia v jednej z verzií uvažovala, že môže ísť aj o následky pokusu o samovraždu. Podľa Reportérov je však veľmi ťažké si predstaviť niečo takéto vo Violinom prípade. „Keď sa pozrieme na miesto činu, breh je postupný, skákať odtiaľ by nemalo veľký význam. Jediným vysokým miestom je žeriav, ale keďže telo našli pri kope železných peliet, vyvstáva otázka, prečo bola mokrá,“ uvádza redaktorka Eva Benčatová.

Podľa ďalších informácií RTVS mala Viola doma zbalenú tašku a chcela odcestovať za bývalým priateľom do Austrálie, ten ju ale odmietol. Nikto z jej blízkych neverí, že by si bola schopná siahnuť na život sama. Bola veriaca. Nad prípadom sa tak stále vznášajú viaceré otázniky.

Svokru ubil, deti dobodal. Tvárili sa, že sú mŕtve, to ich zachránilo
4. novembra 1980 si v pražskej väznici odpykal trest smrti Jan Tvrdík. 33-ročný muž sa v októbri 1978 pomstil manželke, ktorá ho vyhodila z bytu. Neskôr sa tam vrátil a kladivom utĺkol jej matku a vážne dobodal svoje dve deti. Osemročného chlapca a... Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Timotej Dudka