Vyčíňa v Bratislave sériový vrah? Ďalšiu mladú ženu našli mŕtvu!
22 | 11 | 2019 I Attila Molnár

Len pár týždňov potom, čo Slovenskom otriasla brutálna vražda mladej učiteľky, našli v tej istej mestskej časti telo ďalšej mŕtvej ženy. Podľa polície však oba prípady spolu nesúvisia. Je to skutočne tak, alebo to je len stratégia vyšetrovateľov, ako chytiť páchateľa? Informuje portál Konzervatívny web.


Informoval o tom včera na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Adrian Pavlík a zástupca odboru kriminálnej polície krajského riaditeľstva Milan Maškara. O sériovom vrahovi teda podľa nich nemožno hovoriť.

Brutálna vražda v Poprade! Vrahom mal byť majiteľ pohrebnej služby
Polícia zadržala majiteľa pohrebnej služby z Popradu pre podozrenie zo spáchania vraždy. Prípad sedemkrát bodnutého muža, nájdeného v Mlynickom potoku už vyšetruje NAKA. Vyšetrovateľ podáva na súd návrh na vzatie do väzby voči Jozefovi K. Hrozí mu... Čítať ďalej
18 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


„Dnes v ranných hodinách na teritóriu Bratislavy II bolo nájdené telo ženy,“ uviedol Pavlík s tým, že na miesto prišli zdravotníci, ktorí sa snažili ženu resuscitovať, avšak neúspešne.

Aj na základe stanoviska obhliadajúceho súdneho lekára krajská polícia potvrdila, že neexistuje súvislosť medzi dnešnou tragédiou a prípadom minulotýždňovej vraždy z 11. novembra. Polícia zároveň v tlačovej správe doplnila, že totožnosť nájdenej ženy je známa, pričom ide o 28-ročnú Bratislavčanku.

„Privolaný obhliadajúci lekár po dôkladnej obhliadke tela vylúčil cudzie zavinenie. Na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva,“ uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Smrť Violy Macákovej podľa Maškaru vyšetrujú.

„Boli vykonané desiatky procesných úkonov ako výsluchy, prehliadky, zaisťovacie úkony. Boli zaistené rôzne stopy,“ uviedol s tým, že do vyšetrovania zapojili aj znalcov.

„Na prípade pracujú naozaj tí najskúsenejší kriminalisti, policajti, ktorí už majú dostatočnú prax s takýmito prípadmi,“ uzavrel Maškara.

Krajská polícia prosí analytikov, ktorí sa k prípadu vyjadrujú, a takisto aj médiá, aby „vytvorili priestor ľuďom, ktorí na tomto prípade hneď od 11. novembra naozaj s najvyššou prioritou pracujú,“ zdôraznil Pavlík s tým, že vo vyšetrovacom tíme sa nachádzajú aj kriminalisti z okresu Bratislava II.

Podľa neho je krajská polícia podrobená kritike z dôvodu, že dostatočne nevaruje verejnosť, pričom kritici spomínajú aj pojmy ako sériová vražda. „Zaručujem vám, že žiadna paralela s týmto výrazom nenastala,“ vysvetlil na záver Pavlík.

Violu Macákovú našli ešte v pondelok 11. novembra v bratislavskom prístave, píše sme.sk. Záchranárov privolali zrejme pracovníci z prístavu. Bola v bezvedomí a podchladená, mala viacero zranení po celom tele.Preniesli ju teda do tepla do sanitky. Žene však zlyhalo srdce a oživiť sa ju nepodarilo.

K prípadu bolo spočiatku len veľmi málo informácií. Polícia začala informovať až viac ako týždeň po udalosti. Odôvodňovala to taktickými dôvodmi.