Slovensko na pokraji masových protestov. Už 17. novembra sa Matovič dozvie pravdu
11 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

V utorok 17. novembra sa má v Bratislave konať ďalší protest proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici


Po prvom proteste tohto typu, ktorý sa konal pred Úradom vlády SR 17. októbra, polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa, spáchaného počas núdzového stavu, 31-ročného občana ČR Pavla R. a 31-ročného Martina J. z okresu Poprad. Obvinený občan ČR je momentálne stíhaný väzobne.

„Osoby, ktoré útočili na príslušníkov Policajného zboru, iných verejných činiteľov a techniku, sú podozrivé zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa počas núdzového stavu, s predpokladanou sadzbou trestu odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo doživotie,“ uviedla polícia.
Protest podporí Smer-SD

„Vláda Igora Matoviča našla záľubu v obmedzovaní a porušovaní našich základných práv a slobôd. Preto ju budeme v parlamente určite odvolávať a zároveň 17. 11. podporíme aj občiansky protivládny protest,“ uvádzajú na sociálnej sieti predstavitelia strany Smer-SD.

17. novembra, na výročie Nežnej revolúcie, sa bude konať v Bratislave veľký protest
Sociálnymi sieťami sa nesie výzva, aby sa ľudia zúčastnili protestu proti vláde Igora Matoviča. Čas a miesto konania je Hodžovo námestie – pred prezidentským palácom, dňa 17. novembra, o 16 h. Má to byť protest apolitický, ale aj napriek tomu svoju... Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Petra Demková


Podľa ich názoru premiér zneužíva súčasnú situáciu. K predĺženiu núdzového stavu chce premiér podľa strany pristúpiť preto, lebo počas neho môže obmedzovať práva ľudí. „A to sa mu vždy veľmi páčilo, lebo vie, že prezidentka bude naďalej ignorovať ústavu a nechá ho nakladať s armádou, ako len chce. Ale najmä preto, lebo sa bojí protestov ľudí, hlavne toho, ktorý má byť 17. novembra,“ povedali.

Na predĺženie núdzového stavu nevidia dôvod. „Núdzový stav má chrániť len a len jeho zadok. A jeho nestabilnú vládnu,“ pokračujú s tým, že je dôležité zohnať podpisy, aby sa pokúsili o odvolanie premiéra.



"Matovič si robí zo Slovenska pokusné laboratórium", tvrdí Pellegrini
Matovič nesmie kriviť zákony a rozdeľovať spoločnosť Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič